13. června 2017 • 14:26

Ondřej Zvára i český tým přivezli ze Sopot vynikající čtvrté místo

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělého úspěchu dosáhl reprezentant v parkurovém skákání Ondřej Zvára. Na závodech kategorie CSIO5* v polských Sopotech skončil těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Stejně si vedlo v Poháru národů české družstvo.



Češi zopakovali v divizi 2 týmové soutěže umístění z květnového kola v Linci. A stejně jako v Rakousku je i nyní dělil od bronzové příčky jediný trestný bod.

„Mohli jsme dosáhnout i na víc, protože jeden trestný bod je opravdu minimum. Na druhou stranu je to i tak veliký úspěch, větší než v Linci, kde byl závody pouze čtyřhvězdičkové,“ uvedl Ondřej Zvára.

„Na první pohled to tak možná nevypadá, ale ten rozdíl je opravdu razantní. Kurzy byly tak těžké také proto, že se jednalo o kvalifikaci nejen na ME 2017 v Göteborgu, ale i na Světové jezdecké hry WEG 2018 v Tyronu. Moc si našeho umístění cením už z toho důvodu, jaká jména se v Sopotech představila a jak byly týmy postavené,“ doplnil český jezdec.

Se Zvárou tvořili české družstvo ještě Aleš Opatrný, Kamil Papoušek a Zuzana Zelinková. Nejvíce se dařilo právě Zvárovi, jenž jako jeden z pouhých čtyř závodníků prošel s koněm jménem Cento Lano prvním kolem bez trestného bodu.

Češi nakonec ve dvoukolovém závodě nasbírali 19 trestných bodů, o jeden víc než třetí Portugalsko. Třináct trestných bodů si připsaly USA a Nizozemsko, v rozeskakování se z vítězství radovali jezdci ze zámoří.

Zvára: Pro mě je to obrovský úspěch

Zvára s Cento Lanem potvrdili, že jim sopotské kolbiště svědčí, i v Grand Prix s překážkami do 160 cm. Prvním kolem opět prošel bez zaváhání a inkasoval jen jeden trestný bod za překročení času, druhé zvládl bezchybně, což mu stačilo na čtvrtou příčku a druhý nejlepší výsledek v kariéře.

„Pro mě je to velký úspěch a veliká spokojenost. Na pětihvězdičkovém závodě se mi zatím nejlépe povedlo být třetí, teď jsem se k tomu  lehce dotáhl,“ připomněl Zvára závod v Barceloně ze září 2015.

I v Sopotech měl ke stupním vítězů blízko. „Po každých závodech vždycky hledám, co jsem mohl udělat jinak, ale konkrétně tady bych asi nic nenašel. I kdybych neměl ten jeden trestný bod ze základního kola, tak bych jezdce přede mnou nedotáhl, byli o kus rychlejší,“ uznal Zvára.

Grand Prix absolvoval i Papoušek s Centisimem, po jedné chybě v prvním kole do druhého nepostoupil a obsadil 18. místo z 50 startujících.

 

Témata:  Zvara
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud