13. června 2017 • 14:31

Při drezurním Světovém poháru v Brně se představí i Miss

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již 19. ročník Světového poháru v drezuře hostí od 16. do 18. června Brno. Jediné mezinárodní závody v této jezdecké olympijské disciplíně na území České republiky slibují atraktivní podívanou a nabité startovní listiny.



Přihlášen je rekordní počet 110 koní z 19 zemí světa. V areálu na Panské Líše se představí špičkoví jezdci ze zahraničí i česká elita. Největší hvězdou bude Švéd Patrik Kittel, jenž na olympiádě v roce 2012 obsadil čtrnácté místo a v současném světovém žebříčku mu patří patnáctá pozice.

V hlavní túře Světového poháru (Grand Prix + Grand Prix volná sestava na hudbu) se kromě něho představí dalších patnáct závodníků včetně domácího želízka, jímž bude Fabrizio Sigismondi. Konkrétní cíle si však český jezdec nedává, a to především kvůli problémům, které postihly jeho koně.

„Na začátku sezony měl Trevis koliku a musel na operaci, takže se k závodění teprve zase vrací. Budeme chtít hlavně dobře reprezentovat a uvidíme, na jaké umístění to bude stačit,“ vysvětluje 36letý Sigismondi, jenž už v Brně slavil vítězství v kategorii CDI3*. V její malé rundě pojede i letos, kdy osedlá Drambuie.

Závody v Brně jsou pro něho vždy obzvlášť pikantní. Narodil se sice v italském Bergamu a vyrůstal i v Rakousku, ovšem od 3. třídy chodil do školy právě v moravské metropoli. „Pořád tam žijí můj skoro devadesátiletý dědeček a osmdesátiletá babička, mám tam spoustu kamarádů. Takže se do Brna vždy moc těším,“ prozrazuje Sigismondi.

Zatímco on už v Brně triumf zažil, nejlepším výsledkem Terezy Hábové je čtvrté místo v kategorii CDI3* z roku 2014. „Troufám si říct, že pokud se nám bude dařit, mohli bychom stupně vítězů atakovat,“ věří 29letá jezdkyně, jež se v této kategorii představí s Jazzem v malé rundě. Ve velké rundě, která stejně jako zmiňovaná Grand Prix bude zároveň kvalifikací pro ME, pojede i Miss České republiky z roku 1996 Petra Minářová v sedle Dumonta.

Skvělé obsazení bude mít také kategorie juniorů, která v Brně přivítá hned šest dvojic z elitní stovky světového žebříčku včetně Češek Evy Vavříkové s Bell Ennie (30. místo) a Saši Hanáčkové s Well Donem (59. místo). I tady půjde o kvalifikaci pro kontinentální šampionát stejně jako v již tradiční kategorii pony a v rundě pro děti 12-14 let, jež je naopak v Brně vypsána premiérově.

Soutěže začínají po všechny tři dny v osm hodin, vstup je zdarma.

Témata:  drezura
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud