Ondřej Němec
11. září 2017 • 15:11

Famózní úspěch českého kickboxu! Junioři přiváží 11 medailí z ME

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doslova medailové žně mají za sebou česká lvíčata na mistrovství Evropy v kickboxu. Pět zlatých, čtyři stříbra a dvakrát bronz. Jedná se o historicky nejlepší výsledek české juniorské reprezentace.



Junioři českého kickboxu ovládli mistrovství Evropy! Na akci pořádané nejprestižnější organizací WAKO v makedonském Skopje vybojovala česká juniorská reprezentace kickboxu jedenáct medailí. Pět zlatých ukořistili Tereza Cvingerová, Adam Pánek, Vašek Sivák a Lukáš Blinka.

Cvingerová se stala dokonce dvojnásobnou mistryní, když v disciplíně kicklight jednoznačně porazila soupeřku z Itálie a v druhém finále, v disciplíně lightcontact, těsně zvítězila nad reprezentantkou z Turecka.

„Oba dva tituly pro mě znamenají odměnu za tu těžkou dřinu, co všichni podstupujeme. Je to však teprve začátek. Příště mě čeká seniorská kategorie a tam to bude daleko těžší,“ upozorňuje nejúspěšnější reprezentantka. „Obě finále byly náročné, ale byla jsem rozhodnutá vyhrát, takže jsem si možnost, že bych mohla prohrát ani nepřipouštěla,“ dodala Cvingerová.

Velký talent českého kickboxu Václav Sivák
Velký talent českého kickboxu Václav Sivák

Nejtěžší člen českého týmu 127-kilový Adam Pánek se stal mistrem Evropy v disciplíně kicklight.

„Před zápasem jsem procházel peklem v podobě velké trémy, ale věděl jsem, že musím dát do boje srdce a ukázat, že jsem byl vybrán do reprezentace oprávněně,“ komentoval svou výhru Pánek. „Jsem rád, že jsem tuto volbu potvrdil a mohl stoprocentně uspokojit nejen Český svaz fullcontactu, ale i můj klub a trenéra. Bylo to peklo, ale obrátilo se to v ráj a děkuji všem, co mi drželi pěsti a hlavně mému trenérovi za to, co pro mě dělá.“

V disciplíně K-1, kraloval ve váze do 63,5 kg jeden z největších českých talentů Václav Sivák.

„Moc si vážím tohohle titulu, je to odměna za to, co jsem pro to vše obětoval. Já a můj tým,“ zhodnotil výhru osmnáctiletý český bijec. „Dal jsem do toho srdce, které mi pomohlo ve finálovém souboji s těžkým Ukrajincem.“

VIDEO: Velký talent českého kickboxu Václav Sivák

Čtvrtým zlatým medailistou se stal Lukáš Blinka, v K-1 do 71kg.

Díky pěti zlatým, čtyřem stříbrným a dvěma bronzovým medailím, se navíc patnáctičlenný český tým v celkovém hodnocení 35 evropských států, stal nejúspěšnějším týmem na mistrovství Evropy v přepočtu medailí na jednoho zápasníka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud