1. prosince 2017 • 13:52

Krpálek zmasakroval trenéra, po zranění ho čeká Grand Slam v Tokiu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Judista Lukáš Krpálek už je zase zpátky na tatami. Poté, co si v srpnu přetrhl vazy v kotníku, sice přišel o mistrovství světa v Budapešti, už je ale fit. Má za sebou cvičný turnaj v turecké Ankaře a v neděli (finálový blok 8.00, PP ČT Sport) ho čeká důležitý start na Grand Slamu v Tokiu. Připravoval se i zápasem proti svému trenérovi Petru Lacinovi. „Hrozně mě zmasakroval…“ popisuje kouč.



Krpálek závodil na světové úrovni naposledy v červenci, kdy vyhrál Velkou cenu Číny v Chöch chotu. Poté kvůli zranění přišel o světový šampionát v Budapešti. Poprvé závodil minulý týden v Ankaře, kde týmu BBSK Istanbul pomohl dvěma výhrami v evropské Golden League.

„Tam ale o výsledek úplně nejde, jak se Lukáš po zranění zapere, tak se zapere,“ řekl Lacina pro stránky svazu juda.

Teď už ho čeká prestižní start na grandslamovém turnaji v Tokiu. Krpálek už ho vyhrál v roce 2013 v kategorii do 100 kilogramů. Teď ho však čeká první zkouška na Grand Slamu v těžké váze nad 100 kilogramů.

„Grand Slam v kolébce juda, to je pro nás vždycky velká výzva. Ale výsledkově je velice těžké se na jednom z nejtěžších turnajů prosadit,“ uvedl Lacina.

Pro Krpálka půjde zatím o nejtěžší zkoušku po letošním přechodu do těžké váhy. Zatím byl pátý na Grand Prix v Düsseldorfu, na ME ve Varšavě získal bronz a vyhrál turnaje světového okruhu v Turecku a v Číně.

„Teď po zranění u něj při praní stále převládá práce paží, kterou ovšem současně vylepšil a posunul,“ řekl Lacina. „Sám jsem se s ním v úterý chvíli utkal na zemi a čtyři minuty ho v postoji prověřil, ale málem jsem lekl, a to mě Lukáš samozřejmě šetřil. Tedy v boji na zemi ne, tam věděl, že mě nezraní, tak mě hrozně zmasakroval.“

Krpálek má v neděli v prvním kole volný los, pak se utká s vítězem zápasu mezi Mexičanem Jose Cueavesem a Číňanem Jin Jung-ťie. V boji o postup do semifinále se mu rýsuje střet s Japoncem Takeši Ojitanim, obhájcem loňského vítězství, který letos vyhrál Grand Slam v Paříži a nedávno skončil třetí na mistrovství světa bez rozdílu vah.

„Expedice Japonsko je především o tréninku, před soutěží se trénuje na univerzitě Tokai a po Grand Slamu se naši budou připravovat na mezinárodním kempu na Kodokanu, institutu, kde judo vzniklo,“ vysvětluje Lacina.

Vedle olympijského šampiona Lukáše Krpálka se posledního grandslamového turnaje sezony zúčastní dalších sedm českých judistů. Finálové bloky vysílá ČT Sport v sobotu i v neděli od 8 hodin ráno českého času.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud