1. listopadu 2008 • 09:45

Boxer Chládek má bronz

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český boxer Zdeněk Chládek vybojoval na mistrovství světa juniorů v Guadalajaře bronzovou medaili. V cestě za cennějším kovem jej zastavil irský soupeř Jamie Kavanagh.



Ten po vyrovnaném průběhu zvítězil v semifinále váhové kategorie do 64 kilogramů těsně 8:6. Česká výprava však považuje výsledek za přinejmenším kontroverzní.

První dvě kola skončila podle názoru rozhodčích nerozhodně, ve zbývajících dvou si vždy o jeden bodovaný úder víc připsal Ir. "Nejen dle našeho názoru ale Chládek toto utkání neprohrál. Ve druhém a posledním kole mu bohužel nebyly zaznamenány viditelné údery," uvedl z dějiště vedoucí týmu Svatopluk Žáček, který v Mexiku připravoval svěřence společně s reprezentačním trenérem juniorů Jiřím Kotibou.

"Pro postup do finále udělal náš borec maximum, jeho medaile a k tomu páté místo Oskara Lakomého jsou velké úspěchy českého boxu," dodal Žáček.

Chládek na šampionátu neuspěl až ve čtvrtém utkání, postupně vybodoval Kennetha Diaze z Portorika, Igora Pankevyče z Ukrajiny a ruského boxera Romana Usikova. Lakomý vyhrál v kategorii do 75 kg dva duely, ve čtvrtfinále jej zastavil Američan Luis Arias. Pro další dva české reprezentanty Martina Křelinu a Dominika Musila skončil šampionát hned po úvodních zápasech.

Články odjinud


Články odjinud