3. listopadu 2008 • 11:07

Nymburk uvidí nohejbalové MS

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní hala ČEZ v Nymburce bude od 21. do 23. listopadu dějištěm mistrovství světa v nohejbalu. V tuzemsku se šampionát uskuteční již potřetí, předchozí dva viděli diváci v letech 2000 a 2004 v Prostějově.



V celkově osmém MS budou opět patřit k velkým favoritům na stupně vítězů čeští reprezentanti.

"Náš tým bude celkově nejúspěšnější. Hráči na sobě tvrdě pracovali a mají zdravou sebedůvěru a respekt, nekonečnou touhu po vítězství a naším dalším hráčem bude domácí publikum," uvedl optimisticky na webových stránkách mistrovství prezident Českého nohejbalového svazu Martin Frélich.

Trenér Jiří Šmejkal a jeho asistent Vladimír Sehnal budou nejvíce spoléhat na trojnásobného mistra světa Petra Bubniaka, tituly mají ve své sbírce i Michal Plachý, Jakub Mrákava a František Kalas.

Podle předběžných přihlášek bude na MS startovat rekordní počet zemí, celkem se jich přihlásilo 16. Nejvíce bude obsazena disciplína dvojic, kde budou startovat všechny země. Singlistů bude 15 a disciplíny trojic a křížových dvojic budou obsazeny vždy čtrnácti státy.

Do Nymburka by měli přijet nohejbalisté ze Slovenska, Rumunska, Maďarska, Švýcarska, Francie, Chorvatska, USA, Ukrajiny, Ruska, Rakouska, Polska, Itálie, Makedonie, Moldávie a Turecka.

Před dvěma lety získali v Rumunsku tituly v singlu domácí Georgel Bobis, dvojice a trojice Slovenska, přičemž čeští nohejbalisté skončili vždy druzí, a křížové dvojice vyhráli Bubniak, Mrákava a Plachý.

Patronem mistrovství bude bývalý legendární oštěpař a rekreační hráč nohejbalu Jan Železný. Šampionát bude přenášet České televize. Vstupenky jsou již vyprodány, organizátoři proto připravují i přímý přenos ze semifinálových a finálových utkání formou velkoplošného plátna přímo ve velkém sále Sportovního centra Nymburk.

Články odjinud


Články odjinud