5. listopadu 2008 • 13:12

Baseballista Minařík jde do Austrálie

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dvě sezony zamíří do australského baseballového týmu Glenelg Tiger Adelaide nadhazovač brněnských Draků a české reprezentace Petr Minařík.



Svému novému celku, který v minulé sezoně vyhrál základní část soutěže, avšak v play off toto umístění nezopakoval, by měl pomoci vybojovat titul mistra Austrálie.

"Vedení klubu nechce nic jiného než titul. Jsem vítězný typ a chtěl bych k tomuto cíli dopomoci," řekl ČTK před čtvrtečním odletem Minařík, jenž by měl patřit v australské lize k nejlepším nadhazovačům.

Svému mateřskému klubu Drakům slíbil příští rok start v dubnovém Poháru mistrů evropských zemí, pomoci chce i reprezentaci na zářijovém mistrovství světa. Při cestě do Austrálie za baseballem následuje své bývalé spoluhráče Radka Procházku a Jakuba Hajtmara.

"Za mým odchodem do Adelaide je hledání nové sportovní výzvy, setkání s novými lidmi. Těším se také na nový styl života. V Austrálii se sice hraje baseball spíše na amatérské úrovni, ale pravidelně tato země produkuje desítky hráčů, kteří se uplatní v americké Major League," dodal Minařík.

Toho nyní čekají bez odpočinku dvě sezony po sobě. Proto plánuje na konci dubna přestávku, v níž se chce věnovat i cestování po Austrálii.

Články odjinud


Články odjinud