11. listopadu 2008 • 10:13

Chrudim před historickým milníkem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté FK Era-Pack Chrudim budou od středy do soboty v belgickém městě Charleroi usilovat o postup do čtyřčlenného finále Futsal Cupu, v němž ještě žádný český mistr nehrál.



V cestě jim opět stojí kazašský klub Kajrat Almaty, který je loni vyřadil, ale velmi silným soupeřem bude i domácí Action 21 Charleroi. Čtvrtým účastníkem turnaje je slovinský klub KMN Gorica, do finále postoupí jen vítěz.

Loni měla Chrudim postup na dosah. V zápase s Kazachy hrála doma ještě čtyři minuty před koncem 4:4 a remíza by jí stačila, ale gól v závěru posunul do finále soupeře. Chrudimský trenér Ota Stejskal by Kajratu těsnou porážku rád oplatil, ale ví, že to bude těžké. Tým, jehož základ tvoří Brazilci, byl v posledních třech ročnících dvakrát v semifinále.

"Ale ještě těžší bude utkání proti domácím. Zvláště v bouřlivém prostředí haly pro šest tisíc diváků," řekl ČTK Stejskal. Celek Charleroi má v kádru Brazilce, Italy i Portugalce a v roce 2005 Futsal Cup vyhrál. "Nepodceňujeme ani Goricu, protože slovinský futsal je na vzestupu. Ze čtveřice účastníků může postoupit kdokoli," dodal trenér Chrudimi.

Jeho svěřenci v lize vyhráli všech sedm dosavadních zápasů a jedinou porážku utrpěli v minulém týdnu v přátelském utkání v Bratislavě, kde se slovenským mistrem Slov-Matic prohráli 1:2.

Do mužstva se vrací jeden z nejlepších českých futsalistů posledních let Michal Mareš, jehož si Chrudimští vypůjčili na hostování z Havlíčkova Brodu.

Znovu se tak v jednom mužstvu sejde se svým bratrem Romanem. Z týmu, který hrál na letošním MS v Brazílii, jsou ve výpravě také brankář Tomáš Meller a hráči do pole Lukáš Rešetár, Tomáš Sluka a Marek Kopecký.

Další zkušenou oporou je Petr Vladyka, který hrával fotbalovou ligu za Slavii.
Zdravotní problémy má Radek Mikan, který měsíc nehrál kvůli zraněnému lýtku. Marek Kopecký se z Bratislavy vrátil s nataženým stehenním svalem, ale mohl by být fit. Doma zůstal kvůli studijním povinnostem Pavel Formánek.

Program kvalifikačního turnaje:

Středa:
18:15 Kajrat Almaty - KMN Gorica,
20:30 Charleroi - Chrudim.

Čtvrtek:
18:15 Kajrat Almaty - Chrudim.
20:30 Charleroi - KMN Gorica.

Sobota:
18:15 Chrudim - KMN Gorica,
20:30 Charleroi - Kajrat Almaty.

Články odjinud


Články odjinud