22. listopadu 2008 • 15:27

Ragbisté si poradili s Moldavskem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALKIZOVÁNO - Čeští ragbisté se dočkali prvního vítězství v druhé divizi mistrovství Evropy, na hřišti Tatry Smíchov pod Strahovem porazili Moldavsko 11:9.



Týden po ostravské porážce od Polska nesrazil český tým ani nepříznivý vývoj druhého duelu, ve kterém ještě v poločase prohrával 0:6 a nedlouho před koncem zápasu ještě 6:9.

Zápas rozhodla položená pětka v podání kapitána a největší hvězdy domácího výběru Martina Jágra. "Jsem rád, že se nám podařilo zvítězit a že jsme divákům na konec sezony předvedli, že ragby hrát umíme," řekl hráč francouzského Toulonu.

Na trávníku, který před zápasem pokryla centimetrová vrstva sněhu, hosté zpočátku potvrzovali roli favorita, do které se pasovali výhrou 20:8 nad Belgií.

Často ohrožovali brankoviště a brzy vedli 6:0 po dvou úspěšných trestných kopech. Český tým předvedl vážnější akci až ke konci poločasu, ale položenou pětku rozhodčí neuznal kvůli předchozímu porušení pravidel.
Po změně stran hrál domácí tým jako vyměněný.

Záhy po dvou úspěšných trestných kopech Tomáše Krejčího vyrovnal a měl převahu, soupeř přesto po nahodilém útoku v 65. minutě znovu vedl. Svěřenci Martina Kafky se ale nevzdali a pět minut před koncem zápasu zahráli rozhodující akci.

Od rozehraného mlýna se odpoutal Pavel Syrový a přihrál Jágrovi, který nejprve upadl, ale následně se zvedl a dokázal projít až do brankoviště Moldavska. Následný kop Krejčí sice neproměnil, ale Češi vítězství uhájili.

"Je to důležité vítězství a za předvedený výkon zejména ve druhém poločase jsme si ho zasloužili. Týmu hodně pomohl Martin Jágr, který proti Polsku nehrál. Dokázal hráče zvednout zejména psychicky," uvedl Kafka.

Český tým čeká další zápas 14. března v Bruselu s Belgií, 22. března nastoupí v Oděse proti Ukrajině.

Výsledek:

Česká republika - Moldavsko 11:9 (0:6)
Body: Krejčí 6, Jágr 5 - Manoli 9. Rozhodčí: Mourinha (Portug.). Pětky: 1:0. Diváci: 800.
Tabulka:
1. Moldavsko 2 1 0 1 29:19 4
2. Polsko 2 1 0 1 25:20 4
3. Ukrajina 2 1 0 1 21:21 4
4. Česko 2 1 0 1 18:19 4
5. Belgie 2 1 0 1 17:28 4

Články odjinud


Články odjinud