6. listopadu 2015 • 15:56

Dostihový klub iSport: Koně se v sobotu představí v Kolesách

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva koně, které dostihový trenér Josef Váňa pro příští sezonu pronajme Dostihovému klubu iSport.cz, se představí v sobotu na závodišti ve východočeských Kolesách. Sedmiletý ryhák Tahini a pětiletý hnědák Theophilos poběží dostihy po delší pauze.



Na malebném závodišti v sousedství Kladrub nad Labem se v sobotu ukáží oba koně, které budou příští sezonu běhat v barvách Dostihového klubu iSport.cz. Ten v současnosti přibírá nové členy, kteří mohou zblízka ochutnat pocity dostihových majitelů. Do klubu může vstoupit každý za příspěvek v hodnotě tisíc korun na rok ZDE>>>

V Kolesách se v sobotu od 13.45 představí Tahini v Ceně společnosti Temposervis CZ a.s., steeplechase cross country na 3700 metrů. V jeho sedle bude Jan Kratochvíl, stájový žokej Josefa Váni, který se zotavil ze zlomeniny stehenní kosti. Pro Tahiniho půjde první start od letošního ledna, kdy se představil na italském závodišti v Pise.

„Tahini delší debu neběhal. Je to dostih na zkoušku,“ popisuje Váňa. „Ještě nikdy neběžel cross country. Jdeme vyzkoušet, jestli bude schopen skákat skoky, kdy každý vypadá trochu jinak.“

Theophilos poběží od 14.20 Cenu společnosti Darwin´s Pet s.r.o., výrobce krmiv Nutrin, steeplechase na 3500 metrů. Naváže tak na svůj první překážkový start, v němž skončil v srpnu druhý v Mostě při Ceně Hipodromu Most. I jeho povede Jan Kratochvíl.

„Theophilos má zatím za sebou je jeden překážkový start přes živé ploty. V Mostě by byl vyhrál, kdyby můj syn Pepča neposichroval poslední skok. Nechtěl, aby to s jeho nezkušeností dopadlo špatně,“ líčí Váňa. „Lehké cross country, které ho čeká v Kolesách, nám ukáže, jestli ho do cross country směřujeme správně. Může vyhrát.“

Podle sázkových kurzů oba koně patří k favoritům. Tahini je s kurzem 2:1 dokonce největším favoritem na vítězství. Theophilův kurz je zatím 5:1, lepší vyhlídky mají podle bookmakera jen Rainbow Rakti (3:1) a Mauglí (4,5:1).

„Oba koně jsou v pořádku, tak doufám, že neudělají ostudu,“ říká Váňa.

Dostihy v Kolesách se pomalu stávají tradiční rozlučkou se sezonou. O sobotní dostihy byl mezi majiteli mimořádný zájem a na startovních listinách se objevilo 94 koní.

„Docela mě překvapilo, že byl o start takový zájem,“ uvedl pořadatel Václav Sůra pro dostihy.cz. „Trenéři byli v minulosti s listopadovými dostihy spokojeni. Mají možnost ještě některé koně poslat na zkoušku do dostihu, nebo mají možnost si zaběhat ti, kteří měli pauzu. Tento termín bych chtěl ponechat i do příštího roku. Schází se tu více koní než v červenci nebo srpnu.“

Na programu, který začíná už v půl dvanácté, jsou čtyři rovinové dostihy, tři krosy a dva dostihy přes proutěné překážky. Hlavním dostihem je Cena společnosti Charvát group, cross country na 4000 metrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud