20. listopadu 2015 • 15:36

Prožijte cestu s koněm do Velké pardubické a pojeďte k Váňovi

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

DOSTIHOVÝ KLUB | Tohle je unikátní šance. Věhlasný dostihový trenér Josef Váňa pro příští sezonu pronajme Dostihovému klubu iSport.cz, který v současnosti oslovuje zájemce, šestiletého hnědáka Power Zara. S ním už v příští sezoně plánuje start ve Velké pardubické. Navíc každý, kdo se do klubu rychle připojí, může jet 13. prosince na návštěvu k Váňovi do stáje.



„Podařilo se mi získat koně, který má šanci běhat příští rok Velkou pardubickou. Byl bych radši, aby případní zájemci měli koně, který by se mohl zúčastnit Velké pardubické. Aby to lákadlo zúčastnit se syndikátu a být spolumajitelem dostihového koně bylo tahavější,“ vysvětluje Váňa.

Power Zar je nadějný překážkový kůň, který už vloni zaujal vítězným hattrickem na závodišti v Mostě. Letos se mu dařilo i v Pardubicích, kde si zvykal na cross country dostihy. V létě doběhl třetí v Ceně Orlingu na 3400 metrů, v září v Ceně OHD Parubice na 4500 metrů už bojoval o vítězství, skončil druhý.

„Žokej z toho byl hodně špatný, že ten dostih nevyhrál, protože si přikládal chybu sobě,“ říká Váňa. „Ale mně udělal největší radost při posledním běhání, ceny útěchy překážkové asociace v Pardubicích, které se běžně zúčastňují absolventi Velké pardubické a konkurence byla velmi těžká.“

Josef Váňa o novém koni pro Dostihový klub: Kdo je Power Zar?
Video se připravuje ...

V Ceně společnosti Czech Insurance agency s.r.o. na 4200 metrů skončil Power Zar po výborném výkonu třetí jen necelé tři délky za vítězným Ter Millem, účastníkem posledních dvou ročníků Velké pardubické. A jeho jezdec, trojnásobný šampion Velké Jan Faltejsek, z něho byl nadšený.

„Když přišel do cíle, tak říkal: Pane Váňa, to je kůň do Velké jako hrom!“ líčí Váňa. Proto se slavný trenér rozhodl Dostihovému klubu iSport.cz pro příští sezonu právě Power Zara pronajmout. Nový kůň v klubové sestavě nahradí původně vybraného Tahiniho. Druhým klubovým oněm je pětiletý hnědák Theophilos, který před dvěma týdny suverénně zvítězil při posledním dostihu sezony v Kolesách. (VÍCE ZDE>>>)

Dostihový klub i Sport.cz je unikátní projekt, který každému nabízí možnost poznat dostihy zblízka, prostřednictvím koní trénovaných Josefem Váňou, osminásobným šampionem Velké pardubické. Ke vstupu do klubu stačí zaplatit tisícikorunový poplatek na sezonu 2016.

Lidé se pak budou moct účastnit klubových akcí, mezi něž budou patřit i návštěvy ve Váňových stájích v Mlýncích na Karlovarsku. První možnost je už v neděli 13. prosince. Každý, kdo do úterý 8. prosince zaplatí roční klubový poplatek, se bude moct zúčastnit organizované prohlídky Váňových stájí v Mlýncích na Karlovarsku. Josef Váňa přislíbil, že se účastníkům projektu bude osobně věnovat i při následném obědě v zámeckém pivovaru v nedaleké Chyši.

V případě potřeby dalších informací se můžete obrátit na mail dostihovyklub@seznam.cz.

Šestiletý hnědák Power Zar patří do stáje Dostihového klubu iSport.czFoto iSport.cz

Žokej Josef Váňa promlouvá o svých koních
Video se připravuje ...

Žijte se svým koněm díky dostihovému klubu iSport.cz
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud