24. června 2015 • 16:44

Hou, malá! Leoš Mareš propagoval dostihovou akci i na trenažeru

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle akce má ukázat, že si Česko v dostihovém světě nezaslouží pověst kokosů na sněhu. Na sobotu 26. září se ve Velké Chuchli chystá Evropský pohár žokejů, velkolepá přehlídka hvězdných jezdců kontinentu. S dotací 3,8 milionu korun to bude nejbohatší den rovinových dostihů ve střední Evropě. Velkolepá je i propagace, o kterou se stará moderátorské eso Leoš Mareš.



„Tak jedeme, pojďte! Pak to vypněte, hlavně!“

Leoš Mareš nejdřív odmoderoval tiskovku a potom se posadil i do sedla trenažeru v podobě dostihového koně. Když se stroj dal do pohybu, nejdřív viditelně znervozněl, ale nakonec si jízdu užíval.
„Hou, malá! Tohle miluju!“ rozvážnil se Mareš.

Tahle malá show byla jen předehrou před velkolepou dostihovou akcí, která se do Velké Chuchle chystá na konec září. V rámci Evropského poháru žokejů se do Prahy sjede plejáda evropských žokejských hvězd, které se mezi sebou utkají v pěti dostizích, které jsou na české poměry velmi bohatě dotované. Celková dotace 3,8 milionu korun je větší než v nedělním Českém derby, které odměnami v rovinových dostizích jinak každoročně kraluje.

Do Prahy se chystají členové žokejské první ligy, Francouzi Oliver Peslier, Maxim Guyon či Gerald Mosse, Ital Umberto Rispoli či Španěl Ioritz Mendizabal. Proti nim se postaví nejlepší čeští žokejové, včetně Filipa Minaříka, který v kariéře nasbíral už přes 1400 vítězství, a Václava Janáčka, šampiona v Česku, na Slovensku i ve Španělsku.

„Je to něco, jako bychom teď oznámili, že v Praze bude pátý grandslam. Jako bychom řekli, že přijede Djokovič, Nadal, Federer a Murray. Jsou to světová jména,“ říká o pozvaných žokejích Mareš. „Bude to něco naprosto unikátního. Je to mix sportu, společnosti, byznysu. Je to něco, co na území České republiky, ani na území přilehlých zemí, nemá obdoby.“

Hou, malá! Jak divočák Mareš řádil na dostihovém trenažéru
Video se připravuje ...

Evropský pohár žokejů má přitáhnout k rovinovým dostihům větší pozornost. Český rekordman Filip Minařík kvůli účasti na tiskovce přiletěl na otočku z Kolína nad Rýnem, kde je jeho základna.

„V tenhle den bychom měli tenhle sport představit v trochu jiném světle, než je Velká pardubická,“ říká Minařík. „Když se řeknou dostihy, veřejnost řekne Velká pardubická a Josef Váňa. Já si Josefa Váni vážím, je to můj kamarád, ale rovinový dostihový sport je o něčem jiném.“

Kontinentální elita mezi žokeji bude bojovat v pěti dostizích od 1000 do 2600 metrů. Celkový rozpočet mítinku se bude pohybovat mezi šesti až osmi miliony korun. Kromě dotací bude zahrnovat i mzdu žokejů. Běžná cena dostihového dne Maxima Guyona, který si v kariéře už vydělal 70 milionů eur, činí 5000 eur.

Pro diváky bude připraven i dostih poníků, jezdecký trenažér, trenažér formule 1. V rámci Ladies Day si ženy budou moci za asistence kloboukového stylisty aranžovat klobouky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud