31. srpna 2015 • 15:36

Do Velké pardubické se dodatečně hlásí další dva koně z Francie

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Padesát osm koní je aktuálně na přihlášce do 125. Velké pardubické s Českou pojišťovnou. Dodatečný termín k nahlášení využili dva francouzští zástupci. Sedmiletý hnědák Pasquini Rouge a osmiletá hnědka Torpille d´Ainay.



Po třech kvalifikacích splnilo přímo v Pardubicích podmínky startu 34 koní. První kvalifikaci vyhrál Universe of Gracie s Janem Faltejskem (Bors Břeclav), druhou Zarif s Josefem Bartošem (Köi Dent) a třetí Rabbit Well s Josefem Váňou mladším (Rabbit Trhový Štěpánov).

Další čtveřice koní si vstupenku do Velké pardubické, která bude 11. října, vyběhala v zahraničí. Irský Current Exchange (10 let, Kaniz Bloodstock Investments Partnership, trenér Gordon Elliot), francouzský Estoril (8 let, Simon Munir, trenér Guy Cherel), francouzský Sarika (9 let, Mlle Jones Hannah, trenér Jacques Piednoel) a irský The Cub (10 let, The Party Boys Syndicate, trenér Thomas O´Neill).

Přihlášený je i dvanáctiletý ryzák River Choice, který letos běžel Velkou národní. V ní ovšem upadl, od té doby neběhal a kvalifikační podmínky zatím splněny nemá. Dodatečnou přihlášku teď využili dva zástupci z Francie. Pasquini Rouge (7 let, Ecurie des Dunes, trenér Patrice Quinton) v kariéře absolvoval 37 startů, sedmkrát vyhrál.

Osmiletá hnědka Torpille d´Ainay (trenér Emmanuel Clayeux) běžela 23 dostihů, vyhrála jich pět. Trenéři a majitelé budou mít ještě dvě šance k dodatečným přihláškám. Poslední kvalifikace se v Pardubicích běží 12. září. Už teď je ovšem jasné, že vrcholu sezony se nebudou moci zúčastnit všichni kvalifikovaní, rozhodovat bude i průběžný handicap a úspěšnost jednotlivých koní v sezoně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud