9. dubna 2016 • 19:29

Slavný překážkový závod v Liverpoolu vyhrál kůň Rule The World

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězem Velké národní v Liverpoolu se stal outsider Rule The World s devatenáctiletým žokejem Davidem Mullinsem. Slavný překážkový dostih v Liverpoolu dnes vyhrál ve strhujícím finiši tří koní před jedním z favoritů The Last Samuri. Třetí proběhl cílem 169. ročníku další outsider Vics Canvas, který startoval s kurzem 100:1.



"Byla to ta nejlepší jízda, co jsem zažil, a tohle je nejlepší pocit na světě," radoval se Mullins, který svým úspěchem v cíli rozbrečel mladšího bratra. "Neuvěřitelné. Líp to jít nemohlo, všechno šlo podle plánu. Jsem moc vděčný, že jsem dostal tuhle šanci," uvedl mladý žokej.

Irského trenéra Mouse Morrise, který devítiletého vítězného koně připravuje, označil za génia. "Stvořil tohohle koně, který dodneška na překážkách nevyhrál. No a já si nikdy ani neprošel dráhu Velké národní," zdůraznil nezkušenost vítězné dvojice.

Kouč Morris měl díky úspěchu ve slavném dostihu důvod k radosti po těžkém období, jímž si prošel poté, co jeho syn loni přišel o život při cestách Jižní Amerikou.

Vítězství v dostihu na 7200 metrů o milionů liber obhajoval Many Clouds, ale neuspěl. Jediným koněm, který to dokázal, zůstává Red Rum, jemuž se to povedlo před 42 lety.

Během předchozí dvou dnů nepřežili dostihy na závodišti Aintree čtyři koně. Velkou národní však přečkalo všech 39 účastníků bez úhony.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud