19. srpna 2016 • 14:14

Divočák Theophilos znovu v akci. Jedeme vyhrát, hlásí žokej Váňa

Autor: bda,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestiletý hnědák Theophilos se v barvách Dostihového klubu iSport.cz-Váňa chystá na třetí letošní start. „Je na tom moc dobře a doufám, že jedeme vyhrát,“ věří žokej Josef Váňa mladší, který v sobotu koně povede. Závodit se bude v Pardubicích, vrcholem dostihového programu bude třetí kvalifikace na Velkou pardubickou.



Theophilos se představí v Ceně podporované společností Agrovenkov - steeplechase na 3400 metrů (14.10, třetí dostih programu). Na startovní listině je jedenáct koní. Pro Theophila to bude třetí start v sezoně. Při prvním dostihu v Pardubicích vyklopil žáka Patricka Boekhouta ze sedla už na třetí překážce. V dalším dostihu přes proutěné překážky si vedl mnohem lépe a skončil čtvrtý. Podle trenéra Josefa Váni se zlepšuje.

To potvrdil i jeho syn, který bude v sobotu v Theophilově sedle. „Je úplně v pohodě, jsem sám překvapen, jak je v posledních dnech vyrovnaný. Pokud se nic nestane, tak by měl dostih vyhrát,“ věří Váňa. „Doufám, že všechno klapne a vyjde nám to. Bylo by fajn, kdyby přijelo, co nejvíc členů dostihového klubu.“

Během dostihového odpoledne se v sedle představí i jeho otec. Legendární žokej Josef Váňa se představí v sedle Rabbit Hawk Winga, se kterým už se kvalifikoval do Velké pardubické. Ve steeplechase druhé kategorie se mu postaví i jeho syn, ten povede Power Zara.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud