7. října 2016 • 10:45

Kůň fanouškovského klubu iSport.cz poběží Poplerův memoriál

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to start z nuly na sto. Šestiletý hnědák Theophilos, kterého trenér Josef Váňa pronajal Dostihovému klubu iSport.cz, poběží v neděli při mítinku Velké pardubické. Sedmdesát členů klubu, který stále přibírá nové členy, se bude těšit ze startu koně v tradičním Poplerově memoriálu v sedle s Josefem Váňou mladším.



Miliony lidí budou v neděli u televize, zástupci Dostihového klubu iSport.cz se ale v neděli při Velké pardubické dostanou přímo do paddocku. Je to vyústění první sezony projektu, který si klade za cíl zpopularizovat dostihy mezi širokou veřejností a umožnit lidem poznat pocity majitelů dostihových koní, což je jinak velmi nákladná záležitost.

Velké vody? Kůň s talentem to skočí jako prd, říká Váňa o Theophilovi
Video se připravuje ...

Členové Dostihového klubu iSport.cz zaplatili vstupní tisícovku a prožívají sezonu s šestiletým Theophilem, kterého trénuje legendární Josef Váňa. V srpnu s ním v Pardubicích zažili první vítězství, v neděli mu pak budou fandit při populárním Poplerově memoriálu. Ten se běhá jako památka na dvojnásobného vítěze Velké pardubické a dvojnásobného účastníka olympijských her Rudolfa Poplera, který v roce 1932 v Pardubicích zahynul poté, co ho pádu zavalil kůň.

Dostihový klub iSport.cz

- veřejnosti otevřený dostihový klub, který si klade za cíl vlastnit jednoho či více dostihových koní a umožnit tak členům za minimální roční poplatek prožívat pocity majitelů závodních koní

- pro letošní sezonu klubu trenér Josef Váňa pronajal šestiletého hnědáka Theophilose

- Theophilos v srpnu zvítězil v menším dostihu v Pardubicích a v neděli bude na startu Poplerova memoriálu

- Klub dnes spouští internetové stránky www.dkfans.cz, informace lze najít také na www.isport.cz/dostihovyklub

„Já předpokládám, že podá slušný výsledek, aby své příznivce a majitele potěšil. Aby z toho celý syndikát měl dobrý pocit jako posledně,“ připomíná Váňa srpnový Theophilův úspěch. „Vyhrát, porazit specialisty na tuhle krátkou distanci bude zřejmě obtížné, ale i to se může stát.“

Poplerův memoriál skupiny Profireal Group se běží na 3300 metrů a podle sázkových kurzů je Theophilos třetím favoritem po klisnách Ryaně a Amfoře. Pro šestiletého koně, který s překážkami začínal teprve vloni a až od letoška nabírá zkušenosti v Pardubicích, bude dostih první zkouškou na některých klasických místních překážkách, Velkém vodním příkopu nebo Hadím příkopu.

„Krom velkých vod máme skoky doma. Ale můj Pepča je přesvědčený, že by neměl mít problém skočit ani velké vody,“ připomíná Váňa zkušenost svého syna Josefa, který Theophila v neděli osedlá. „Kůň s talentem to skočí jako prd. Myslím, že v dnešní době to pro koně s talentem na skákání problém není.“

Start v tradičním Poplerově memoriálu v den Velké pardubické je pro dostihový klub završením úspěšné premiérové sezony. Projekt, který před rokem začínal z nuly, se už stal zdaleka nejpočetnějším dostihovým syndikátem v zemi. Na každý dostih se jezdí dívat přibližně dvacítka klubových členů, kteří při posledním Theophilově startu přebírali ceny za vítězství.

„Já jsem to kvitoval a pochválil jsem, že konečně takový spolek u nás vznikl. Na západ od naší hranice, hlavně v Anglii, Irsku, jsou takové projekty úplně normální. Tam vlastní jednoho koně i tři sta lidí,“ zdůrazňuje Váňa. „Jedou si to užívat, jedou na závody, jsou se svým koněm v dobrém i zlém. Je to úžasné a přitom finančně nenáročné. Přitáhne to nějaké lidi navíc ke koním. A hlavně se lidi sdružují, jeden druhému fandí.“

Dostihový klub už nabízí členství pro novou sezonu, v níž chce ve své činnosti pokračovat. Více informací lze najít na internetových stránkách www.dkfans.cz, nebo www.isport.cz/dostihovyklub.

„Je to úžasný projekt, který jsme vymysleli. Byl bych rád, kdyby se to chytlo a třeba eventuelně takových syndikátů bylo víc,“ přeje si Váňa.

Dobrodružství kovboje Váni! Slavný žokej zaháněl stádo splašených krav
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud