8. dubna 2017 • 19:19

Velkou národní vyhrál One For Arthur. Jeho žokej se stihl uzdravit

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou národní v Liverpoolu vyhrál díky skvělému finiši po poslední překážce One For Arthur s Derekem Foxem v sedle. Na druhé místo ve 170. ročníku slavné steeplechase odsunul Cause of Causes, s nímž na závěrečných překážkách závodiště v Aintree sváděl vyrovnaný boj. Třetí skončil Saint Are.



Hnědák One for Arthur, jenž startoval s kurzem 14:1, se stal teprve druhým ve Skotsku připravovaným vítězem v historii Velké národní po Rubsticovi, který triumfoval v roce 1979. Trenérka Lucinda Russellová je teprve čtvrtou ženou, jejíž svěřenec nejslavnější překážkový dostih vyhrál.

Osmiletý valach zvítězil před Cause of Causes, jenž startoval s kurzem 16:1, zhruba o tři délky. O tom, kdo do jeho sedla usedne, se přitom definitivně rozhodlo teprve tři dny před dostihem.

Fox se totiž na začátku března zranil a do poslední chvíle bojoval, aby byl na dostih fit. Nakonec se stihl po zlomenině zápěstí a klíční kosti zotavit natolik, aby získal od lékařů povolení a premiérový start ve Velké národní přetavil ve vítězství.

"Takhle skvěle jsem se ještě nikdy necítil a chci si to co nejvíc užít. Nedostávám často příležitost jet takhle dobrého koně," řekl čtyřiadvacetiletý Ir. "Je to tak statečný kůň. Skvěle skákal, i když byl hodně vzadu. Je to neuvěřitelné," dodal.

Jeden z favoritů Definitly Red byl zadržen na deváté překážce. Bez zranění letos zvládlo těžký dostih všech 40 koní na startu.

Atmosféra před Velkou národní byla vynikající
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud