Květoslav Šimek
5. srpna 2020 • 10:46

Váňův šampion byl v Itálii pozitivně testován, čeká se na B vzorek

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmiletý valach L’Estran, kterého pro italskou stáj Scuderia Aichner SRL připravuje Josef Váňa mladší, měl po červnovém dostihu v Meranu pozitivní dopingový nález. V těle mu našli zbytky ketoprofenu, což je lék patřící mezi nesteroidní protizánětlivá léčiva s analgetickými a antipyretickými účinky. Informuje o tom italský deník Alto Adige.



„Jsem ohromen výsledky analýzy,“ citoval italský list trenéra Josefa Váňu mladšího. „Kůň měl v dubnu koliku, ošetřovali jsme ho, rekonvalescence proběhla velmi rychle. Byl pozitivní na ketoprofen. Víc nemám co říct, koni jsem nic nepodal, je naštěstí ve výborném zdravotním stavu a nemá zapotřebí „pomůcky“.“

Hnědák L’Estran měl fantastickou především minulou sezonu. Všechny tři dostihy vyhrál. V červnu triumfoval s Janem Kratochvílem ve francouzském Dieppe, vítězný pak byl i s Josefem Bartošem v srpnu v Meranu. Skvělou sezonu završil prestižním vítězstvím v Gran Premio Merano, kde majiteli na prémii vydělal 2,8 milionu korun. Opět s Josefem Bartošem v sedle.

Josef Bartoš vedl L’Estrana i v inkriminovaném dostihu na konci června v Meranu. V Grande steeplechase d‘Europa doběhli druzí za stájovým kolegou Notti Magichem (Jan Faltejsek). Aktuálně se čeká na výsledky B analýzy vzorků. L’Estran má zatím podle italských regulí do 26. srpna zákaz startů.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud