Ivo Pospíšil
12. dubna 2013 • 10:39

Končí éra Střešovic? Po 17 letech a poprvé v historii jsou bez finále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhráli tři poslední tituly v řadě. Celkem jich mají na svém kontě patnáct. O ten šestnáctý ale florbalisté Tatranu Střešovice letos nezabojují. Jejich cesta končí už v semifinále, kdy nestačili na Chodov a po včerejší prohře 4:5 ztratili celou sérii 2:4 na zápasy. „Gratulujeme soupeři k vítězství,“ hlesl trenér Jan Zahalka. V rozhodujícím Superfinále v sobotu narazí Chodov na Vítkovice.



Třetí místo? Pro Tatran Střešovice nejhorší umístění v historii. Takové, jaké tu sedmnáct let nebylo. Nebýt na prvních dvou místech české florbalové ligy je zklamání, které patnáctinásobný mistr musí skousnout poprvé od roku 1996.

Letos obzvlášť hořce poté, co v semifinálové sérii nestačil na Chodov a prohrál 2:4 na zápasy. „Myslím si, že zase rozhodly naše chyby na středu, úplně nesmyslné a stupidní,“ řekl po utkání gólman Tomáš Kafka.

„Chodov byl takticky o krok napřed, byl hladovější po gólech. V každém zápase jeden dva jejich hráči zahráli mimořádně, což jsem u nás neviděl s výjimkou prvního zápasu, kdy dal Marek Vávra pět gólů,“ zlobil se zkušený brankář Tatranu.

Chodovský brankář Jan Binder inkasuje gól od Martina Fridricha z Tatranu, z postupu se ale stejně radoval Chodov
Chodovský brankář Jan Binder inkasuje gól od Martina Fridricha z Tatranu, z postupu se ale stejně radoval Chodov

Populární Superfinále, které vloni pražský tým vyhrál, se tak poprvé obejde bez něj. Premiérová účast a premiérový útok na titul naopak čeká vítězný Chodov. Ten má na lavičce reprezentačního trenéra Radima Cepka a už ovládl i letošní domácí pohár.

„Je to něco nádherného. Postoupil jsem podruhé jako hrající trenér do finále, jednou to bylo ve Švýcarsku. Před sezonou jsem si to nepředstavoval,“ vzkázal Cepek.

O to víc, když Chodov prohrával v sérii 0:2. Čtyřmi vítězstvími v řadě však sérii proti poslednímu vládci soutěže obrátil. „Porazit Tatran čtyřikrát za sebou, to se tady možná dalších patnáct let nikomu nepodaří," doplnil Cepek.

Chodov pak příští týden v Superfinále narazí na Vítkovice, které pro změnu zdolaly poměrem 4:2 na zápasy Mladou Boleslav.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud