20. dubna 2013 • 07:33

Florbalové superfinále je tu! Bitva o titul láká deset tisíc fandů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pryč jsou časy opomíjených zápasů z tělocvičen – chystá se událost, jež má tvořit florbalové dějiny. Zhruba deset tisíc diváků v O2 Areně, odměna dvě stě tisíc pro nového mistra i rozlučka hvězdného Radima Cepka.



„Nic většího na klubové úrovni hrát nejde,“ uznávají aktéři o dnešním Superfinále, kdy se nejprve mezi ženami utká Herbadent s Vítkovicemi (15.00) a poté v mužském duelu narazí Vítkovice na Chodov (18.00, PP ČT sport). Podívejte se, co vše druhý ročník unikátního vrcholu extraligy přinese.

Loučící se Cepek

127 – tolik zápasů v reprezentaci odehrál Radim Cepek. Stále je rekordmanem v počtu startů.

Matador, rekordman, florbalový Jágr. I taková přirovnání létají na Radima Cepka, úspěšného hráče, ale i trenéra Chodova. Vždyť právě pod jeho vedením se klub do Superfinále poprvé v historii dostal! A zde se muž, který pamatuje syrové začátky florbalu v ČR, bude loučit se svou aktivní kariérou. „Určitě půjde o mé poslední soutěžní utkání,“ avizoval. Po něm navíc odejde i jako kouč Chodova a bude se soustředit na vedení reprezentace. V pražském celku ovšem zůstane v jiné roli.

Superfinále bude můj poslední zápas, prozradil florbalista Cepek
Video se připravuje ...

Divácký rekord

7877 – tolik diváků navštívilo loňské Superfinále. Letos se má atakovat počet deseti tisíc.

Potvrzeno: Padne hranice devíti tisíc a „v ohrožení“ je i desítka. Chodov mobilizuje celou Prahu, s Vítkovicemi zase vycestuje vlakem i fanklub extraligových hokejistů. „V play off byli vyhlášení jako nejhlasitější fanoušci. Oslovili jsme je a okamžitě je to chytlo,“ říká marketingový manažer klubu Petr Juříček. Případný atak deseti tisíc by z dnešní akce udělalo jedno z nejnavštěvovanějších Superfinále v Evropě. Ve Švédsku třeba minulý víkend na vygradování ligy přišlo 10 111 diváků.

Prize money a trofej pro ženy

2007 – od tohoto roku se uděluje mužům vítězná trofej. Ženy se dočkaly letos.

Dvě stě tisíc pro vítěze mužského finále, sto dvacet tisíc pro ženy. Další unikát, finanční odměna pro mistra bude v jinak amatérském sportu udělována poprvé v historii. Prize money ale nebudou jedinou premiérou, tu bude mít i nová trofej pro ženy, zvaná jako Flora Florbal. Má tvar květu, do něhož vítězky vsadí průsvitnou kouli jako symbol výhry. „S trochou nadsázky má trofej ambice stát se novým Davis Cupem,“ řekl její autor David Lomos. Nově se po Superfinále bude vyhlašovat i ocenění MVP.

Debut Chodova?

18 – tolik titulů bylo dosud uděleno v mužské florbalové lize. Patnáct jich má Tatran, tři Vítkovice.

Zatímco dámský celek Herbadent bude útočit na svůj druhý titul ze Superfinále, mezi muži se zrodí historicky první vítěz této soutěže. Vloni ji totiž ovládl Tatran Střešovice, který však nyní skončil v semifinále s Chodovem. „Favorité ale nejsme,“ říká trenér Radim Cepek, jehož tým bude útočit na vůbec první titul v historii. To Vítkovice už mají na svém kontě tři tituly a zkušenosti z minulého roku. Tehdy byly právě ony poraženým superfinalistou (4:5 po prodloužení).

Návrat Sladkého

31 – tolik bodů nastřádal v 21 zápasech Tomáš Sladký po návratu do Vítkovic (16+15).

Když se do Vítkovic vrátil v polovině sezony 2009, vybojoval s ním poslední titul. Nyní se bude reprezentant Tomáš Sladký snažit o zopakování. Po zklamání na MS (7. místo) i problémech ve finském Koovee se vrátil do Česka, kde na cestě do O2 Areny nastřílel šestnáct gólů. „Dříve jsem nebyl moc fanoušek Superfinále, ale teď, když to mám zažít, se těším čím dál víc,“ přiznal. „Hlavně na emoce, které tam zažiju. Začíná se mi to strašně líbit,“ usmál se sympatický forvard.

Rodina na hřišti

7 – na tolikátý titul bude letos útočit Herbadent.

Radim Cepek bude zřejmě hrát za Chodov, jeho manželka Magdalena Cepek Žižková zase bude o pár hodin předtím bojovat o titul v Herbadentu. A podobně na tom bude i jiný hráč Chodova David Podhráský (bratr Michal zase hraje v Tatranu), který prozměnu žije s Dominikou Štéglovou z Herbadentu. Tu navíc povede do duelu s Vítkovicemi z pozice trenérky její matka Markéta. Aneb jak florbalové triumfy mohou dnes v případě úspěchu pražských celků zůstat v rodině.

Program

12.30 – Otevření O2 Areny
12.50 – Finále ISOnline Cupu
15.00 – Finále extraligy žen (Herbadent – Vítkovice) – Záznam ČT sport (neděle – 00.25)
18.00 – Finále Autocont extraligy mužů (Chodov – Vítkovice) – PP ČT sport (sobota – 17.55)

Florbalisté Chodova si užijí našlapanou pražskou arénu.
Florbalisté Chodova si užijí našlapanou pražskou arénu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud