25. srpna 2014 • 12:28

Nahoře bez! Florbalistky ledovou výzvou dostaly i Hradilka

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V českém prostředí možná nejoriginálnější ztvárnění Ice Bucket Challenge předvedly florbalistky Sokola Královské Vinohrady. Zdařilé video podbarvené relaxační hudbou i animací končí velkým finále, ve kterém letí trička SKV Ladies dolů. Zážitek, který ocenil i kajakář Vavřinec Hradilek.



V loňské sezoně ženské extraligy skončily Královské Vinohrady předposlední, během základní části (22 utkání) jen dvakrát zvítězily v normální hrací době a příslušnost k elitě uhájily až v džungli play down.

Pokud by se ale hodnotila originalita Ice Bucket Challenge, akce na podporu boje proti Amyotrofické laterální skleróze (ALS), při které vyzvaní posílají finanční příspěvek charitě nebo na sebe klopí vědra s ledovou vodou, skončily by vinohradské ženy výše. Klidně zlaté.

VIDEO: Podívejte se na Ice Bucket Challenge vinohradských florbalistek


"Když už jsme se rozhodly výzvy zúčastnit, chtěly jsme být nějak originální," prozradila florbalistka Vinohrad a také fotografka deníku Sport Barbora Reichová, která ve videu promlouvá. "K finální podobě klipu jsme dospěly společně, každá přispěla svým dílkem a vzešlo z toho, že se svlékneme. Pak už jen zbývalo najít v hale na Vinohradech místo, kde budeme mít soukromí," směje se útočnice.

Azyl k provedení odvážného aktu nalezly florbalistky na balkoně vedle tělocvičny, která v hale v Riegrových sadech obvykle slouží vyznavačům bojového umění taiji.

Kromě prezidenta Čfbu Filipa Šumana nominovaly ženy SKV všechny kluky z televizního pořadu Partička a vodního slalomáře Vavřince Hradilka. Stříbrného medailistu z OH v Londýně jejich čin potěšil. "Zatím nejlépe provedená challenge, holky super," napsal na svůj twitterový účet Hradilek.

 

Své fanoušky ale populární Vávra zarmoutil, ledové lázně v jeho podání se nedočkali. "Obdiv těm, kteří to myslí vážně a dělají to pro dobrou věc. Bohužel mám ale pocit, že se z toho stává způsob jak se zviditelnit na sociálních sítích, ne charitativní akce. Možná se ale pletu," napsal na svém facebookovém profilu Hradilek, který na výzkum ALS přispěl finanční dotací.

VIDEO: Výzvy se zúčastnily i florbalistky Chodova

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud