19. prosince 2014 • 13:00

Bronzový redaktor iSport.cz: Snem je NHL, ale to už nedopadne

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Čeští florbalisté získali na MS v Göterborgu bronzové medaile a napravili nevydařené vystoupení z minulého šampionátu. Tam skončili sedmí, nejhůře v historii. Své dojmy ze třetího místa i zážitky ze zákulisí národního týmu odkryl druhý brankář a redaktor iSport.cz Jan Barák. "Nejlepších dvanáct dní v mém životě," popsal výstižně 25letý gólman Chodova.    



Barák se do finální nominace procpal na úkor boleslavského Davida Rytycha, který s Tomášem Kafkou tvořil gólmanskou dvojici na předchozích šampionátech. "Dva roky jsem na tom makal, s kondičním trenérem Danem Hejretem jsem udělali kus práce, udělali z mého těla snad i trošku tělo sportovce. Patří mu můj obrovský dík. Šampionátem se mi splnil sen, " popsal více než dvoumetrový brankář.

Na mistrovství Barák odchytal dvě utkání, ve skupině s Estonskem a ve čtvrtfinále pomohl přejít přes Dánsko. Boje o medaile už sledoval z lavičky, se zatnutými pěstmi hlasitě povzbuzoval zkušeného Kafku.

"Takový už jsem, nedokážu jen sedět na střídačce a ťukat střely do tabletu. Ambice chytat o bronz jsem ale neměl, karty byly trenéry jasně rozdané," doplnil stříbrný medailista z juniorského šampionátu 2007, kterého v hale Scandinavium podporoval i osobní fan klub z řad přátel a rodiny.

"Byla to pecka, měli dokonce transparenty. Byl jsem hrozně rád, že vůbec dojeli, Švédsko je přeci jen hodně drahá země a takhle se odhodit před vánočními svátky se cení."

A další plány chodovského dlouhána? "Vždycky jsem si chtěl zahrát NHL, ale to už asi nestihnu. Florbalové zahraničí mě neláká, propadl mi pas a navíc mě nikdo nechce," vysvětlil s typickým humorem. "Zbývá tedy Chodov, se kterým mám velké plány, letos bych rád do finále," vzpomenul svůj domácí tým Barák.

Další odpovědi Jana Baráka najdete v ONLINE rozhovoru. 

Jan Barák

Tomas, 19. prosince 2014
Zdravim Honzo, gratuluji k uspechu na MS. Kdyz si zminil Draky Milicov, vybavil se mi Tvuj brankarsky dres z tehdejsi doby (mladsi zaci) s nakreslenym domeckem, pamatuji si na to dobre?
Ahoj Tomáši, to nevím, vybavuji si jen pletenou vestu zelenomodré barvy a později dres LCC Custodes s číslem 18..:-D A ještě závěrem bych zpětně rád zodpověděl dotaz Večeřofky na počet děr v míčku, je to 26, údajně..:-D Děkuju moc za vaše dotazy a přeji hezké svátky
Kačka, 19. prosince 2014
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, když máš brýle, chytáš s čočkami, nebo se to dá zvládnout i bez ničeho?
Ahoj Kačko, když chci vypadat v práci či škole intelektuálně, beru brýle, když sportuju, nosím čočky. Bez ničeho bych to nezvládl, přeci jen mám pět dioptrií..:-)
Eli Kuč , 19. prosince 2014
Ahoj :) Jelikož se pohybujem ve stejné branži, oba čapem, chci se Tě zeptat jak vidíš v ČR práci s brankářema/brankářkama už od útlého věku. Máme do budoucna velký příslib kvalitních ochránců 3 tyček? Mě osobně se moc líbí práce s golmana hokeji, různé jednodenní kempy apod a v brance repre je pomalu přerváno :) a ještě pokud budeš v neděli v Hradci chytat proti PCE, připrav se na klouzačku, Třebeš je jak na ledě :P Ať se Ti daří v bráně i v osobním životě, vyhýbají se Ti zranění a na MS 2016 ať to cinkne :)
Ahoj, děkuju moc. A co se práce s brankáři týče, tak se to zlepšuje, už to není pravěk, ze kterého jsem vzešel já, kdy nám nikdo k chytání nic neříkal. Je spousta kempů, třeba Rookie Camp..:-) kde se brankářům věnují profíci, extraligoví gólmani, kteří vás ten základ naučí. Dál už pak musíte sám, každý gólman je jiný, každý má svůj styl.
Matěj Kaizr, 19. prosince 2014
Dobrý den v neděli mě čeká turnaj ve florbale a jsem v bráně a chtěl bych se zeptat jak se na to dobře rozcvičit. Děkuji
Ahoj, udělej cokoliv, co tě zahřeje, pár rovinek, pár kliků, pár břich. To vše proto, aby si do brány nešel studený, zahřátý až lehce unavený se chytá lépe.
Lukáš, 19. prosince 2014
Tak Dneska tvůj Chodov čeká Sparta, budeš chytat nebo máš dneska volno? A kolikátí si myslíš, že můžete s Chodovem v extralize skončit?
To není můj Chodov, ale Michala Bauera, to jen aby nedošlo k nějaké vlastnické mýlce..:-D Mým osobním cílem je finále, pro které udělám vše, třeba že dnes zkusím nastoupit proti Spartě
Deagle, 19. prosince 2014
Jak dlouho pracuješ pro deník Sport a co tě k této práci přivedlo? Díky
Ahoj, ve Sportu pracuji tak třetím rokem, protože sport, zejména ten se stlačenou pryží, miluju. Přivedl mě sem kamarád, který tu pracoval.
Lukyn, 19. prosince 2014
Co si říkal na ty transparenty při zápase o bronz se Švýcary? Nevím jestli to držela tvoje přítelkyně ale bylo tam něco ve stylu Chceme vidět Baráka nahého :D
Ahoj, transparenty byly super, je vidět, že moji nejlepší přátelé dělají do grafiky..:-D Větší radost jsem ale měl z lidí, co je drželi, že na MS vůbec přijeli. Přeci jen Švédsko je hodně drahá zem a odhodit se takto před Vánoci se cení.
Kuba , 19. prosince 2014
Čau, především gratulace k bronzové medaili, ale chci se zeptat měl jsi někdy strach, že něco nechytíš, třeba před tím než jsi chytal proti Estonsku?? Musím říci, že jsi chytal skvěle.. Dík za odpověď :D
Ahoj Kubo, děkuju moc. A Estonců jsem se nebál, přeci jen jsem věděl, že kvalita hraje pro nás. Spíš jsem byl ve střehu, aby tam nepropadl nějaký laciňák, ze kterého by si pak všichni utahovali, což se nakonec málem stalo..:-D
Jindřich Sýkora, 19. prosince 2014
Ahoj Honzo, chci se zeptat na tvojí výstroj. Jaká značka vybavení pro golmany se ti zdá nejlepší? A co říkáš na ty reprezentační od Zone?
Ahoj, v klubu chytám ve Fat Pipe, která je dobrá, v repre v Zone, která mi sedí lépe. Chrániče mám od Blind Save, které jediné unesou mých 100 kg a vestu taktéž. Ideální výstroj by byla mix všech těchto tří.
Dan Kary, 19. prosince 2014
Ahoj kubo jak jsi se vubec propracoval do repre? a od kolika hraješ florbal (na postu brankáře)
Ahoj Dane, do repre mě nominovali trenéři, takže za to vděčím jim..:-)
Lukáš, 19. prosince 2014
Ahoj Honzo, v kolika jsi začínal s forbalem?
Ahoj, ve 13 letech myslím, plus mínus pár, asi pět, let..:-D
Jirka, 19. prosince 2014
Dobrý den, můžu se zeptat na povolání? Díky :)
Dobrý den, pracuji jako redaktor iSport.cz, příležitostný kameraman, střihač a komik na volné noze.
Milan, 19. prosince 2014
Čau Bari, Chci se zeptat, jaký máš názor na gólmana Bauera. Nemyslíš si, že je nedoceněný? Před MS se o něm ani nespekulovalo jako o možné variantě na postu brankáře. Díky
Ahoj, Bauí má dle kusých informací ze Švýcarska velkou fazonu, těším se, až ho zase uvidím v akci. A co se MS týče, tak nevím, na jedné akci jsem se potkal s Honzou Binderem, jiným krajánkem, za což jsem byl moc rád.
Juraj, 19. prosince 2014
Ako a kedy ste sa dostali k florbalu ?
Ahoj ahoj, ako?.:-D K florbalu jsem se dostal v Dracích Milíčov, který jsme se spolužáky založili na základní škole a plánovali s ním ovládnout florbalový svět.
Emička, 19. prosince 2014
Dobrý den, jak jste se na MS připravoval? Vypadá to, že formu jste načasoval výborně. Jsem taky brankářka, takže by mě to zajímalo. Děkuji za odpověď.
Ahoj, připravoval jsem se, s občasnou přestávkou na dovču či kulturu..:-D dva roky, tělo ladil kondiční trenér Dan Hejret, hlavu Jana Březinové, bolístky léčil Karel Pelikán, všem patří můj obrovský dík. Bez nich bych se tam určitě nedostal
Pítý147, 19. prosince 2014
Zdary, neštve tě že sis moc nezachytal na MS ?
Ahoj, neštve vůbec, počítal jsem s jedním zápasem, čtvrtfinále bylo nad plán a jsem za něj moc vděčný.
Lukáš Bohata, 19. prosince 2014
Nazdar Bari, chtěl jsem se zeptat mám si koupit lístky na domácí MS? Koupim si je jedině pokud budeš chytat jako jednička, a proto se chci zeptat jestli nemáš zprávy jak dlouho má chytat Bolek :) díky a zdarec :)
Ahoj Lukáši, Bolek je věčný, takže těžko soudit..:-)
pekáč, 19. prosince 2014
Honzo, myslíš, že je velký rozdíl mezi extraligou a první ligou, připadně národní ligou ?
Dle výsledků v poháru, kde jsem deseti góly vyřídili třeba ambiciózní Traverzu Mukařov, je rozdíl opravdu velký.
Barbora, 19. prosince 2014
Ahoj Bari, už máš svou medaili konečně doma na hřebíčku? :)
Ahoj Báro, na hřebíčku není, tam přijde za pár let až kariéra..:-D je na poličce vedle ostatních trofejí.
Jaqub, 19. prosince 2014
Myslíš si , že jsi měl odchytat více zápasů vedle Tomáše Kafky? Nebo si toho názoru, že Tomáš byl právem brankář číslo 1. ?
Ahoj, role byly jasně dané, Tomáš jednička, já dvojka. Byl jsem hlavně šťastný, že jsem na MS odjel.
Víťa Ston, 19. prosince 2014
Ahoj Bari, prvně přijmi mou gratulaci za týmový úspěch a tvoje individuální výkony v bráně. Chtěl bych se zeptat, jestli Švédové (například Nilson) na šampionátu působili namyšleně a nadutě. Narážím trochu na chování Enströma a Carlströma po turnaji mistrů na adresu Vítkovic. Díky.
Ahoj, děkuju moc a co se Švédů týče, tak si nemyslím. Na závěrečné party dokonce sešli z VIP prostor mezi obyčejné smrtelníky..:-)
Radek Novotný, 19. prosince 2014
Tome jake je to udelat rozhovor s nejakym hracem trenerem mas pred tim nekdy nervy?
Ahoj, problém to není, byť jsem jich zase tolik nedělal..:-) Stačí se jen poctivě připravit, nebo jen strčit diktafon a nechat se ptát kolegy..:-D
Tom Martinec, 19. prosince 2014
Ahoj, sedíš v práci hodně? Aspoň si tak redakci představuju. Proto mě zajímá, jak to máš s pružností například, protože jít na trénink, po celým dni sezení v práci, pro brankáře asi není úplně zábava.
Ahoj Tome, naštěstí nesedím tolik, často vyrážím i s kamerou za dobrodružstvím, takže to není tak sedavé. V brance ale jisté problémy s koordinací mám, byť za to mohou spíše mé dva neohrabané metry. S kondičním trenérem Danem Hejretem na tom ale pracujeme, tak snad to bude jen lepší.
Jakub Burian, 19. prosince 2014
Čágo Bari, budeš v neděli chytat? Nebo můžu ten třicetník fouknout na jedničku? A jakej byl Zozu spolubydlící, stlal si postel? Díky měj se! :)
Slovy se nedá vyjádřit, jaký Martin byl..:-) Třeba mi s kolegou Gaučem dovolil spát na přistýlce, jak jsme pracovně říkali ve slumu. Pánbůh mu to snad oplatí.
Martin Hoffmann, 19. prosince 2014
Proč máš tak chlupatý záda?
V časopise Marie Claire psali, že se to tak v Itálii nosí, že je to šik. Ještě to tedy s nimi prodiskutuji.
Ondra Volejník , 19. prosince 2014
Ahoj Bari,blahopřeji ti k bronzu a taky celému týmu,chci se zeptat jestli už ti přišli zavazadla s medailí,to by byla škoda kdyby se ztratila.At se daří v lize,čau.
Cauves Ondro, moc děkuju, zavazadla i placka už je naštěstí ve správných, mých, rukou..:-)
Adam Pavlík, 19. prosince 2014
Dobrý den! Gratuluju ke krásnému 3.místu. Chtěl jsem se zeptat jestli byste mi neporadil do jakého základního postoje v brance. Předem díky.
Ahoj Adame, klekni si, ruce mírně před sebe a pak už jen dělej vše proto, aby si zastavil míček. Jak to bude vypadat, je jedno, každý brankář je "svůj"..:-)
Stanislav Hložek, 19. prosince 2014
Dobrý den Honzo, moc jsem floorballistům fandil, takže gratuluji k úspěchu! A jen tak na okraj, kdybyste náhodou vy nebo kdokoli ze spoluhráčů měli cestu okolo, budu mít pozítří od půl sedmé ráno krásný předvánoční koncert v kulturním domě ve Frýdlantu nad Ostravicí. Koledy, ale i lidovky, svařáček, plno legrace. Určitě vás rád uvidím. Zdravím a hodně zdaru, Standa (z Magionu)
Dobrý den, děkuji moc, pokusím se do zítřka udělat řidičák a dostavit se. Ještě jednou děkuji moc za pozvání.
Petr EDA Marek, 19. prosince 2014
Ahoj Bari! Velmi by mě zajímalo, jaký sport by jsi dělal, kdyby jsi nebyl florbalový čapájev. A hned dodávám statistickou kuriozitku... Uvědomuješ si, že jste společně se svojí přítelkyní půvabnou možná jediný český pár, který byl v témže roce na MS VE svém kolektivním sportu? Děkuji a prosím i nadále rozdávej radost svému okolí!
Dobrý den pane Softballe..:-D Mým snem je krom NHL pozice softballového trenéra na třetí metě, který křičí tři dole a posílá hráčky domů. A za kuriozitku děkuji moc, s přítelkyní si sport totiž domů netaháme, jen hrajeme stolní hry a rokujeme o literatuře.
Michal, 19. prosince 2014
Jak jste se dostal k práci redaktora?
Vedení iSport.cz si všimlo mé brilantní práce na oficiálních stránkách fotbalisty Luboše Kaloudy a dalo mi laso..:-D Do redakce mě přivedl kamarád Pavel Křiklan, za to jsem doteď jeho dlužníkem
Večeřovka z Košíř, 19. prosince 2014
Víte, kolik děr má florbalový míček?
Nevím, všechno vyrážím, neměl jsem tak možnost míček zblízka prostudovat.
ziíco, 19. prosince 2014
Honzo, jaké je to vypořádat se s přílivem fanynek? Je pravda, ze se nyní maskuješnovým účesem?
Je tomu tak, mým vzorem je spoluhráč Martin Ziko Zich, na jehož vlnu se sjíždějí surfaři z celého světa..:-D A příliv fanynek neregistruji, ztratil jsem brýle a kontaktní čočky mi dráždí oči.
Filip, 19. prosince 2014
Jakou konkrétní roli měl na MS Michal Jedlička?
Stříhal nám videa ze zápasů soupeřů, radil přesilovkovému komandu a staral se o naši dobrou náladu. Třeba jen tím, že mluvil..:-D
Franta Vořešprut, 19. prosince 2014
Honzo, co je horší? Schody na Letné nebo turecký vztyk z lehu? Budeš mít za odměnu nějakou dovolenou?
Ahoj Františku, obojí, ještě bych doplnil že ani kačáky bokem po dvou nejsou úplně ok..:-D A dovolená? Co to je?
Aleš J., 19. prosince 2014
Ještě jeden dotázek: co říkáš na mandarinkový míček a jeho provedení? Je u profistřelců opravdu rozdíl v tom, zda pálí oldschool hladkým míčkem a těmihle moderními strukturovanými? Děkuji!
Žádný rozdíl jsem nenašel, za svá záda jsem schopný propustit oba typy..:-D
Jakub, 19. prosince 2014
Jaké to je vyhrát bronz pro českou republiku?
Je to super pocit..:-)
Jelen, 19. prosince 2014
Ahoj Honzo, jako florbalovy brankar jsi znamy nejen svymi dvema metry a pomalu sedivejici kstici ve tvaru mikrofonu, ale take svym obdivuhodnym talentem pro smesna zraneni nesouvisejici s florbalem, muzes nam nejake Tve nejoblibenejsi kousky popsat? Mockrat diky.
Ahoj Jeldo, je tomu tak, dokonce teď, při psaní odpovědí, jsem si nesmyslně vyhodil levé rameno a museli mi ho nahazovat..:-D Jinak ale svá zranění do éteru neventiluji, ještě by toho soupeři, plácnu, třeba Mladá Boleslav, mohli využít..
Martin S., 19. prosince 2014
Jaké pocity jsi prožíval při cestě na MS?
Těšil jsem jako blázen a doufal, že mi trenéři alespoň jeden zápas věnují.
andrej, 19. prosince 2014
když hraješ za naky tým dostavaš plat?
Bohužel, můj plat na Chodově má už deset let zpoždění, tak snad někdy dorazí.:-D Jinak jsme ale amatéři, nic za svůj sport nedostáváme, ani v reprezentaci.
Monika, 19. prosince 2014
Jak často můžeš jíst čokolády nebo smažená jídla? Máte to zakázané?
Kdykoliv chci..:-)
Aleš J., 19. prosince 2014
Zdravím skorokolegu (dělal jsem v auto.cz)! Chtěl bych se zeptat, zda jsi na mistrovství pozoroval nějaký trend v "brankářském řemesle", zda se styl brankářů v poslední době nějakým způsobem vyvíjí, resp. jestli jsou vidět nějaké trendy? A co říkáš na výkony svých konkurentů v průběhu mistrovství (Kafku i Trolla můžem nechat stranou, ti byli senzační). Děkuju, zdravím do redakce a přeju hodně úspěchů!
Děkuju moc. Jediné, co jsem vysledoval, bylo povzbuzování po vzoru házené. Čím dál více gólmanů, já, Trolle, Aman se raduje, i nahlas..:-) z každého zákroku, to je super.
sallik, 19. prosince 2014
Co by jsi poradil začínajícím brankářům?
Ať si váží každé chvíle v brance, nikdy nevíš, kdy přijde zranění a budeš muset skončit.
František, 19. prosince 2014
Jsou už v extralize hráči kteří jsou aspoň častečně profesionáli?
Nemyslím si, pokud jsou, tak se o tom nemluví, poněvadž ostatní by to chtěli také.
Miry 94, 19. prosince 2014
Čau Bary, šťastný a veselý. Chci se zeptat, kdybys měl odejít chytat do ciziny, kam bys šel nejradši? :)
Děkuju moc, tobě taky. Cizinu neplánuji, jsem naprosto spokojený na Chodově, to za A, navíc mi propadl pas, to za B, a za nepodstatné C mě nikdo nechce..:-D
Markus, 19. prosince 2014
Čau liší se nějak strava florbalisty od stravy običejneho člověka? Mužete jist všechno?
Ahoj, já jím všechno, ostatní florbalisté asi ne..:-D Vzorem je mi spoluhráč Mikeš, který jí přímo vzorově, asi ho poprosím o jídelníček, v tomto směru mám ještě mezery. Jinak na MS jsme jeli v klasice, kuřecí, těstoviny, rýže a sem tam úlet typu bramborák se slaninou a párky. Tímto děkuji vedení výpravy i hotelu za ozvláštnění stravy..:-D
Leoš., 19. prosince 2014
Ahoj Honzo,všiml jsem si,že i když jsi nehrál,tak jsi to neuvěřitelně prožíval i na střídačce a skvělě jsi hecoval. To jsme neuvěřitelně potřebovali. A jaké byly pocity před zápasem o bronz a po zápase ? :))
Ahoj, děkuju moc, takový už jsem, nevydržím jen sedět se založenýma rukama. Hrozně jsem chtěl vyhrát na MS medaili, a když už jsem nemohl být v bráně, chtěl jsem pomoci alespoň tak.
Alex Ponížil, 19. prosince 2014
jaké máte vzdělání?
Už několik let se snažím dokončit svá studia na Žurnalistice na FSV UK a předsunout si před jméno kouzelná písmenka Bc., tak snad se to podaří.
pepík, 19. prosince 2014
Čau. Jak je?
Čau, ujde to, jen mě bolí prsty, jak datluji odpovědi.
Karel Holík, 19. prosince 2014
Jaký to by pocit, jak jste se dozvěděl, že máte možnost jít na florbalové MS a následně tam zajistit 2 nádherné vítězství?
Byl to nejlepší pocit, který jsem ve florbale zažil.
Karel Uhlíř, 19. prosince 2014
Jak se cítíte, když právě chytáte? Nikdy sem se právě do této role nevcítil
Cítím se napjatý a ve střehu. Přeci jen jak sám sebe znám, inkasovat jsem schopný takřka odkudkoliv, tak je lepší být soustředěný.
Leoš Mareš, 19. prosince 2014
Nazdar Bary, kdo tě všechno viděl nahýho?
Ahoj, nikdo, svou nahotu si střežím, dokonce se sprchuji v neoprenu..:-D
SKS4Ever, 19. prosince 2014
Ahoj Honzo, já tě zdravím chtěl jsem se jen prostě a jednoduše, jak se máš, jak se daří? Jak se vůbec cítí Honza Barák?
Ahoj, nevím, dál, ahoj
Veronika, 19. prosince 2014
Jak se vám na MS chytalo? Byl jste spokojený?
Ahoj, chytalo se mi dobře byť mě trošku mrzí, že v obou utkáních jsem jednou inkasoval. Ale co se dá dělat, na nuly mám extraligu..:-D
Honza, 19. prosince 2014
Jakej byl pro vás nejtěžší moment MS? Jinak jsem vám moc fandil a věřil,že nějakou tu medaili urvete!! díky za to!
Ahoj jmenovče, děkuju moc. Nejtěžší moment? Vůbec se na MS dostat..:-D A na šampionátu samotném asi chvíle, kdy jsem si proti Estonsku málem kopl do branky vlastní gól a ohrozil tak hladký průběh a stav 10:2..:-)
Jarouš, 19. prosince 2014
Ahoj Honzo, kápni božskou: Kterou výstroj máš radši, Zone nebo Fatpipe?
Ahoj a ukapávám božskou: Obě výstroje mají něco do sebe, jedna má dobré rukavice a suspenzor, druhá dres a kalhoty, nejlepší je to namixovat..:-)
Pavel Rameš, 19. prosince 2014
Dobrý den, na vaší facebookové fanpagi jsem nedávno zaregistroval své jméno, z čehož mám radost. Bohužel však bylo uvedeno v nesprávné souvislosti. Nejsem duchovním otcem skupiny Holki, natož uskupení Verona, nýbrž objevitelem dodnes funkční kapely Lunetic. Jménem kluků, zejména Vaška a Aleše, vás žádám o opravu. Děkuji a přeji mnoho úspěchů na poli sportovním a případně i hudebním. S pozdravem road manager P. Rameš, Litvínov.
Vážený pane Rameši, moc se omlouvám za nepřesnost, díky skvělým písním, které vaši koně produkují, a které si neustále nahlas poslouchám, pomalu přicházím o sluch, takže mi vše zní tak nějak podobně..:-D
Jakub Volf, 19. prosince 2014
Ahoj zajímalo by mě jaké to pro tebe bylo startovat na prvním MS? jak sis užil celkovou atmosféru turnaje? A jak hodně nervozní jsi byl poslední minutu v duelu se Švýcarskem? děkuji za odpověd a přeji hodně úspěchů ;)
Ahoj Jakube, děkuju moc. MS bylo super, byť nervózní jsem byl i ve svých lehčích zápasech pekelně. A co se Švýcarska týče, tak to asi bylo nejvíc. Posledních deset minut jsem i zahodil tablet, kde jsem měl počítat střely, a jen fandil. Trénérům repre bude zpětně asi hodně divné, že v poslední desetiminutovce nikdo nevypálil na kasu..:-D
Tommy, 19. prosince 2014
Gratulace k bronzu jane, je pravda, že jsi kvůli MS hodně dřel?
Ahoj Tommy, je tomu tak. Před dvěma lety jsem svému kondičnímu trenérovi Danu Hejretovi prozradil odvážný plán, že bych rád na MS. Začali jsme na tom pracovat a ejhle, podařilo se. Danovi za to patří obrovský dík.
Michal Beran, 19. prosince 2014
Ahoj Honzo, budeš letos opět na Rookie Campu? Díky za odpověď a hodně štěstí v Chodově!
Ahoj Michale, děkuju moc a na Rookie Campu samozřejmě v létě budu, jsem jeho duchovním otcem, který přeci nemůže opustit své dítko v pátém roku života.
Tomas, 19. prosince 2014
Jak si to slavil když jste vyhráli?? Povede se to příště?? Kolik jste vypili?? ;)
Ahoj Tomáši, nic jsme nepili a ta částka nesouhlasí..:-D Oslava byla hodná bronzové medaile, bylo to super. A v zopakování, neřkuli vylepšení na příštím MS, samozřejmě doufám a pevně v něj věřím.
Jan Pauček, 19. prosince 2014
Jaké cvičení a posilování obsahoval váš trénink, aby jste se dostal na takovou úroveň?
Ahoj, kondičně mě připravoval Dan Hejret, jemuž patří můj neskonalý dík, že ze mě udělal sportovce. Teda trošku sportovce, jak říká on sám, ještě mám obrovské rezervy..:-) Konkrétně jsem chodil do posilovny, běhat na schody, dost času jsem strávil i v bazénu. Kromě klubových tréninků, které máme čtyři týdně, jsem se snažil ještě o dva navíc.
Martin Uher, 19. prosince 2014
Ahoj Honzo, primárně gratuluju k bronzu. Na sociálních sítích proběhlo něco o zmeškaném letu. Můžeš to prosím vysvětlit? Díky a hodně štěstí
Ahoj, děkuju moc. Let jsme bohužel opravdu zmeškali, klubový prezident mě a další kluky z Chodova pozval na slavnostní oběd, který se bohužel protáhl. Místo pohodové hodiny letu jsme tak kodrcali domů šest hodin autem.
Tomáš, 19. prosince 2014
Dobrý den, v první řadě gratuluji ke třetímu místo. Zajímalo by mě, jak moc přísný režim jste vy Češi na MS měli. Bylo to maximálně profesionální jako třeba ve fotbale, nebo je to na florbale přeci jen trochu odlehčenější? Díky
Dobrý den, děkuju moc za gratulaci. Režim jsme měli přísný, jíst, spát, schůzovat u videa, odpočívat, chodit se vyklusávat, hrát zápasy, hrát Stigu, opravdové galeje..:-D
Jirka Kubát, 19. prosince 2014
Ahoj Honzo, v přímém přenosu si byl požádán o ruku. Kdy bude svatba a s kým? :-)
Ahoj Jirko, svatba bude a ač to možná zní překvapivě, tak dokonce s ženou..:-D S přítelkyní Magdou se však stále nemůžeme shodnout na typu svatby, ona stojí o romantiku ve venkovním altánu, já upřednostňuji obřad ve florbalové hale a střílením na branku místo říkání ANO, tak uvidíme.
Leporelo, 19. prosince 2014
Ahoj Bari, co je ten váš Rookie Camp?
Ahoj, Rookie Camp, slangově Rookáč, je kemp pro mladé florbalisty, kteří se chtějí zlepšit, i florkem nepolíbené, kteří chtějí krásy tohoto sportu teprve objevit. Vřele jej doporučuji.
Matěj Earl Lhoťan, 19. prosince 2014
Zduř Hanys, gratulace k bronzu chtěl jsme se zeptat jako ligu a tym by sis zvolil kdyby bylo na tobě ?
Zduř Matěj, z lig mě stále láká NHL, konkrétně kanadské týmy, na to už je ale asi pozdě..:-D Z florbalových soutěží cizinu neplánuji a těším se na dojezd v nějaké nižší lize, kde to bývá prý slušné maso.
Vladimír Růžička, 19. prosince 2014
Souhlasíte s názorem, že se na florbal nedá dívat?
Dobrý den, souhlasím částečně, nedávno jsem byl svědkem turnaje B týmů mladších žákyň, kde to věru moc líbivá podívaná nebyla. Na vyšší úrovni, extraliga mužů i žen nebo mezinárodní zápasy, už je to ale jiný kalibr.
Jaroslav Myška, 19. prosince 2014
Dobrý den, Honzo, je pravda, že si s vámi mladí mohou v létě zatrénovat?
Dobrý den, každé ráno za rozbřesku chodím běhat, chodit, do Krčského lesa, přidat se může každý..:-D Krom toho trénuji v červenci florbalovou omladinu na Rookie Campu, kde je také šance mě vidět.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud