21. března 2015 • 16:45

Zlaté ruce 100kilového florbalisty. Podívejte se na neskutečný gól

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédsko je země florbalu zaslíbená. Národní tým mužů i žen je téměř neporazitelný a krásné branky nepadají jen v tamní mužské SSL, považované za nejlepší soutěž světa. Tato gólová paráda se urodila o několik ligových pater níže.



Konkrétně v utkání regionální göterborské soutěže v zápase mezi týmy Mölndalu a Billingforsu.

Domácí potřebovali pro účast v baráži o postup do vyšší ligy vyhrát, na začátku závěrečného dějství ale ztráceli 3:5. Ve třetí třetině se ale začaly dít věci. Nejprve se Mölndal dostal na dostřel jediného gólu a poté dostali domácí i výhodu přesilové hry.

Tu po chvíli tápaní neuvěřitelně proměnil Christian Rist. Dvoumetrový a takřka stokilový útočník zády k brance za svým tělem nabral míček a poslal jej jednou rukou do branky.

VIDEO: Podívejte se neskutečný gól švédského florbalisty


Frustrovaní florbalisté Billingforsu nakonec utkání ztratili, před koncem utkání si vstřelili vlastní gól. Mölndal díky výhře 6:5 postoupil do baráže o postup do třetí ligy, pro Billingfors díky Ristově super gólu sezona skončila.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud