6. ledna 2016 • 15:40

Dobrý skutek! Sparťané pomohou postižené nejvěrnější fanynce

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má mozkovou obrnu, je upoutaná na vozíku. Přesto je věrnou sportovní fanynkou. Zbožňuje především florbal, zamilovala si pražskou Spartu. A právě tento klub věnuje Barče Reiterové čtvrteční domácí zápas s Litvínovem (od 19.15 na Podvinném Mlýně). Za každého diváka předá Sparta čtvrtinu ceny vstupného rodině postižené 15leté dívky. Pomoct mohou i sami fanoušci.



Tým ACEMA Sparta vstupuje do nového roku dobročinným zápasem, jehož myšlenka vznikla v září, kdy florbalisté byli navštívit Neurorehabilitační kliniku AXON. Zde se léčí pacienti s mozkovou obrnou.

„Vánoce jsou časem zázraků, splněných dětských přání a dobrých skutků. Proto jsme se rozhodli uspořádat dobročinný zápas pro jednu z našich nejvěrnějších fanynek. I přes svůj hendikep jezdí řadu kilometrů na naše domácí zápasy, aby nás podpořila. Teď bychom chtěli její podporu vrátit právě formou tohoto utkání,“ řekl sparťanský kapitán Ondřej Kadoch.

Barča RaiterováFoto iSport.cz
Vybrané peníze rodina investuje do pořízení nového invalidního vozíku a částečně i na to, aby ji umožnila lyžovat na biski, což je její velká záliba. „Na florbale obdivuju rychlost a líbí se mi atmosféra při zápasech,“ vzkázala Barča Reiterová, která nevynechá jediný domácí zápas svého oblíbeného týmu.

Finančně přispět mohou i fanoušci tím, že si přímo v hale pořídí kalendář s fotografiemi z benefičního projektu Pohybové snění. Třicet korun z každého prodaného kusu dostane přímo Barča, na místě bude také k dispozici kasička pro libovolné příspěvky.

„Vážíme si práce lidí, kteří pomáhají v životě těm, kteří to potřebují. Jsme rádi, že malou Barču florbal baví a že ji tak snad přinášíme do života radost. Chtěli bychom společně přispět o trochu více a proto Sparta za každého diváka, který přijde na utkání s Litvínovem, věnuje deset korun,“ dodává Václav Culka, šéf klubu ACEMA Sparta.

Neurorehabilitační klinika AXON je pražské ambulantní zdravotnické zařízení, jež se specializuje na léčbu pacientů s dětskou mozkovou obrnou, jako je právě sparťanská fanynka Barča. Na léčbu pojišťovna zatím nepřispívá, a tak se klinika snaží pomáhat svým pacientům financovat nákladnou terapii různými způsoby, například pomocí transparentního účtu či různých benefičních projektů.

Utkání začíná na Podvinném mlýně ve čtvrtek v 19.15 hodin, Sparta je na devátém místě tabulky. Pražský tým už se s Litvínovem v sezoně potkal, na jeho půdě vyhrál 7:6 v prodloužení.

Florbalisté Sparty při návštěvě kliniky AXONFoto iSport.cz
 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud