Zdeněk Janda
11. prosince 2016 • 11:49

Se Švýcary jde o všechno. Obhájí florbalisté poprvé v historii medaili?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Včerejšek? Zapomenout! Teď nastává den, kdy se ještě tým porve o medaili a může tak splnit cíl. I když porážka v semifinále s Finy sedm vteřin před koncem se jen tak vymazat z hlavy nedá… „Ale nesmíme se litovat a je třeba dát do toho všechno,“ burcuje florbalový útočník Matěj Jendrišák před dnešním zápasem o bronz se Švýcary (od 13.45 hodin). Před dvěma lety to tým zvládnul. Co letos?



Když po včerejší porážce mluvili hráči s novináři, zklamání jim čišelo z očí. „Je to tragédie,“ řekl za všechny gólman Lukáš Souček, jemuž kolem tyče prosvištěla rána, vyslaná sedm vteřin před koncem…

„Když se ale budeme litovat, že jsme prohráli kvůli gólu sedm vteřin před koncem, tak nevyhrajeme ani v neděli,“ dobře ví Matěj Jendrišák, hlavní hvězda týmu, že černá mysl nic dobrého nepřinese.

Bylo to včera pro národní tým kruté, ale dneska je třeba zabrat. Jedině tak se dá splnit cíl – medaile. „Možná bych vám ten bronz za tak smutný konec přál víc. Hráče to teď musí hodně bolet,“ říkal po semifinále finský útočník Mika Kohonen, jenž hraje na desátém světovém šampionátu a pětkrát byl vyhlášený nejlepším florbalistou světa.

Pouhých sedm sekund před koncem rozhodl o výhře Finů Eemeli Salin
Pouhých sedm sekund před koncem rozhodl o výhře Finů Eemeli Salin

Češi před dvěma lety utkání se Švýcary o bronz zvládli, vyhráli 4:3. Pokud vyhrají i dneska, bude to pro ně třetí bronz v historii, druhý v řadě. Poprvé tedy mohou florbalisté obhájit medaile.

„Čeká nás urputný boj, Švýcaři hrají skvělé mistrovství světa a taky si přijeli pro jednu z medailí. Jsme ve stejné situaci, jeden z nás bude úspěšnější,“ tvrdí kouč Radim Cepek.

„Chceme medaili, i bronz je pro nás úspěch,“ burcuje rovněž útočník Milan Tomašík. Florbalisty opět bude přímo v hledišti Areny Riga povzbuzovat zájezd českých fanoušků, kteří se sem dostali leteckým speciálem, vypraveným florbalovou asociací.

„Je to skvělé, za to lidem patří dík a pochvala. Nejsou to malé peníze, co je to stálo, takže je to od nich super. Byli slyšet celý zápas,“ velebil je po semifinále Jendrišák.

Dneska by s nimi rád oslavil bronz.

Matěj Jendrišák hodnotil porážku v semifinále: Bolí to!
Video se připravuje ...

Brankář Lukáš Souček o prohře s Finy: Je to tragédie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud