30. října 2008 • 12:42

Češky změří síly s elitou

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České florbalistky od pátku do neděle přivítají v rámci dalšího turnaje série Euro Floorball Tour v Praze na Podvinném mlýně elitní světové týmy Švédska, Finska a Švýcarska.



Salming Cup zároveň startuje podle trenéra Jaroslava Markse druhou fázi přípravy na mistrovství světa, které se bude hrát příští rok v prosinci ve Švédsku.

"Děkanka hrála vyrovnané zápasy s týmy ze světové špičky na Evropském poháru a doufáme, že toho bude schopná i reprezentace. Budeme hrát doma, Švédsko, Finsko i Švýcarsko jsou silnější, ale budeme se snažit, aby případné porážky byly těsnější," řekl Marks.

Program
Pátek 31. října:
16:00 Finsko - Švýcarsko,
19:00 Česká republika - Švédsko.

Sobota 1. listopadu:
16:00 Švédsko - Finsko,
19:00 Česká republika - Švýcarsko.

Neděle 2. listopadu:
16:00 Švýcarsko - Švédsko,
19:00 Česká republika - Finsko.


Spolu se svým asistentem Miroslavem Janovským už zakončili testovací období a chystají kádr pro závěrečný roční cyklus přípravy na světový šampionát.

"V první fázi jsme testovali širší okruh hráček, jak budou schopné uspět na Euro Floorball Tour. Vykrystalizovala nám z toho asi třicítka, z které se budeme snažit nyní vytvářet tým pro mistrovství světa," navázal Marks.

Počítat však nemůže se zraněnými oporami Dominikou Šteglovou a Kristýnou Jílkovou z Děkanky, které nahradily Hana Kalousová a Markéta Vaňáčová z Chodova. Mistrovská Děkanka má v jednadvacetičlenné nominaci osm hráček, Chodov a FbŠ Bohemians po čtyřech.

Do turnaje vstoupí české florbalistky v pátek proti Švédsku, o den později je čeká Švýcarsko a v neděli Finsko. Všechny tři zápasy začnou shodně v 19:00. Stejné soupeřky budou mít v jednotlivých dnech i české juniorky, které čeká vůbec premiérová akce a chystají se na mistrovství světa v roce 2010.

Turnaj v hala Sparty na Podvinném mlýně bude i organizační generálkou na prosincový světový šampionát mužů, který právě v této hale přivítá o víkendu 12. - 14. prosince zápasy o konečné umístění v divizi B.

Nominace českých florbalistek:

Brankářky: Jana Christianová (FbŠ Bohemians), Hana Váňová (Děkanka Praha),

obránkyně: Margarita Kalecká, Kateřina Moťková, Magdalena Šindelová (všechny Děkanka Praha), Lenka Bartošová (FBC Liberec), Zuzana Macurová (1. SC SSK Vítkovice), Olga Šimáčková (FbŠ Bohemians),

útočnice: Denisa Billá, Hanka Lacková, Ilona Novotná, Klára Rozumová (všechny Děkanka Praha), Anet Jarolímová, Anna Kulhánková, Hana Kalousová, Markéta Vaňáčová (všechny Chodov), Zuzana Jelínková, Barbora Zlámalová (FbŠ Bohemians), Lucie Paulovičová (FBC Liberec), Nikola Černá (1. SC SSK Vítkovice), Michaela Rullová (Elite Praha).

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud