27. května 2016 • 23:08

Plán Benaga nevyšel, druhé finále vyhrála po prodloužení Chrudim

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté Chrudimi vyhráli páteční finálový duel nejvyšší soutěže na hřišti Benaga 9:5 po prodloužení a od dalšího mistrovského titulu je dělí jediná výhra. V sérii vedou 2:0 na zápasy, třetí finále se hraje v neděli v Chrudimi.



První poločas vyšel lépe Benagu, které vedlo 3:1, Chrudimští ale dokázali vyrovnat a v prodloužení svého soka udolali a připsali si druhé finálové vítězství.

„Panuje u nás obrovské zklamání, jelikož jsme dokázali podruhé v domácím zápase Chrudim přehrávat. Ukázali jsme, že máme kvalitu, ale bohužel se projevilo to, že máme hodně úzký kádr," konstatoval po utkání trenér Benaga Beni Simitči.

„V prodloužení už šlo jen o to, kdy se projeví na našich hráčích únava a s ní spojená dekoncentrace. Vše se projevilo nejvíce za stavu 4:4, kdy jsme chybovali při bránění rozehrávky soupeře a zbytečně inkasovali,“ dodal šéf Benaga.

„Za klíčový moment bych viděl i gól, který jsme inkasovali v závěru prvního poločasu, který byl také zbytečný," hlesl trenér Benaga. „Na druhou stranu nemohu hráčům nic vytknout, jelikož ze sebe vydali maximum. Nikdo se neflákal, všichni běhali a bojovali, ale bohužel jsme prohráli.“

Co Simitčiho naopak zklamalo, bylo vyloučení Neta. „Hráč jeho kvalit by si toto neměl dovolit, navíc za stavu, kdy prohráváte o více branek, a zbývá pár sekund do konce. Těšil jsem se, že v neděli ve třetím zápase budeme kompletní, ale nebude to tak.“

Naopak na straně Chrudimi vládla euforie. Ke vstupu do utkání ale měl trenér úřadujících mistrů výhrady. „Začátek zápasu byl z naší strany hodně špatný, když jsme neproměnili dvě šance a rázem jsme prohrávali. Benago následně v první půli proměnilo vše, do čeho koplo,“ uvědomoval si asistent trenéra Chrudimi Tomáš Meller. „Nakonec podle mě ale rozhodla naše dobrá fyzická kondice a také, že jsme začali proměňovat šance.“

V neděli může Chrudim získat další ligový titul. „Snazší utkání to rozhodně nebude, ale myslím si, že soupeř bude nejen psychicky, ale také fyzicky dole. Přeci jen, odehráli páteční zápas v sedmi lidech, zatímco my jsme použili všech dvanáct hráčů. I proto musíme v neděli Benago porazit,“ domnívá se Meller.

Finále play off první futsalové ligy - 2. zápas:
Zruč nad Sázavou - Chrudim 5:9 po prodl. (3:3, 3:1)
Branky: 17., 42. a 49. Belej, 1. Neto, 14. Brahimi - 41. a 50. Kovács, 43. a 50. Rodrigo, 47. a 50. Felipe, 19. Sidnei, 26. R. Mareš, 33. Max. ČK: 50. Neto (Zruč). Stav série: 0:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud