19. června 2016 • 15:38

Přípravné zápasy? Turci po nás půjdou, tuší čeští futsalisté

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká futsalová reprezentace se chystá na herní prověrky s Tureckem a hráči dobře vědí, že je čeká hodně těžká zkouška. „Nevypustí jediný souboj. Půjdou po nás,“ tuší střelec národního týmu Michal Seidler, jeden z pamětníků soboje s Tureckem z roku 2011. Přípravné zápasy jsou na programu v úterý ve Zruči nad Sázavou a ve středu v Plzni.



Češi se s Tureckem srazili v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2012 a byl to pro ně tehdy neznámý soupeř, který se prezentoval bojovným a jednoduchým stylem. Češi však nakonec vyhráli 3:2 a vykročili za postupem.

„Každý zápas té kvalifikace byl těžký,“ vzpomíná brankář českého celku Libor Gerčák, druhý ze současných reprezentantů, který si proti Turkům už zahrál.

 „Zápas byl dobrý. Turci hráli zarputile a nepříjemně. Očekávám podobný zápas i v úterý a ve středu. Slováci hráli s Turky v kvalifikaci. Bavil jsem se o nich s Drahovským a Rickem. Oba říkali, že Turci nevypustí jediný souboj. Půjdou po nás,“ uvědomuje si spoluhráč Seidler.

Pro český národní tým to navíc bude prověrka, kdy N dostanou šanci noví mladí hráči. „Bude to zajímavé. Někteří kluci budou hrát za národní tým vůbec poprvé. Jsem zvědavý, jak se s tím vyrovnají, i když je to přípravné utkání, tak pro nové hráče půjde o víc. Je to dobrá výzva. Věřím, že se budou chtít ukázat v co nejlepším světle,“ dodal zkušený Gerčák.

„Je dobře, že trenér vzal mladé hráče. Vyzkouší je a oni se mohou porvat o svou šanci,“ poznamenal Seidler.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud