20. června 2016 • 11:45

Démonky vzdorovaly, ale titul obhájily futsalistky Slavie Vysočany

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo drama! O vítězi Mistrovství České republiky ve futsalu žen 2016 rozhodoval až penaltový rozstřel. Ten rozhodl, že korunu královen ženského futsalu uhájí hráčky týmu Slavia Sokol Vysočany. Českolipské démonky sice Pražankám mocně vzdorovaly, ale nakonec padly.



„Ve skupině jsme měly těžší rozlosování, což nám ale do průběhu turnaje nakonec  pomohlo. Na závěr nám, jako každému, docházely síly. Titul jsme urvaly v penaltách. Jsem za to moc ráda a musím holkám poděkovat,“ řekla nejlepší střelkyně turnaje Petra Divišová.

Problém byl v tom, že mistryně měly v kádru málo hráček. „Potýkáme se s četnými zraněními. Na poslední chvíli jsme doplňovaly kádr třemi hráčkami, které s námi normálně nehrají. Sezona byla dlouhá a některé futsalistky hrají i velký fotbal,“ dodala.

Ženský fotbal ve Slavii, kde většina mužstva hraje, dává futsalu zelenou a těží z toho právě ve Vysočanech. „Musím říct, že žádné záporné ohlasy na futsal nemám. Mistrovství se hraje po skončení sezóny. Je to poslední víkend a od pondělí nám začíná fotbalová dovolená,“ těšila se Divišová, která ke dvěma titulům z fotbalu přidala i ten futsalový: „Jsem za to fakt šťastná. Měla jsem skvělou sezónu.“

Teď zbývá jen vyřešit, jak to bude s týmem z Vysočan dál. „Musíme s vedením sednout a zhodnotit všechny situace, které nastaly. Máme málo hráček, ale to i v ostatních oddílech, které Vysočany mají. Zřejmě sjednotíme týmy a budeme pracovat s mladými hráčkami,“ tvrdí opora týmu Slavia Sokol Vysočany.

Mistrovství ČR žen ve futsalu 2016
Základní skupiny - skupina A: 1. Slavia Sokol Vysočany, 2. Tequilky Stará Ves, 3. FK Rakovník, 4. Nástěnky Brno, 5. FC Betis Kadaň. Skupina B: 1. FK Dukla Hodonín, 2. FK Panorama Ostrava, 3. FC Česká Lípa, 4. DFT Sokol Vysočany, 5. Sokol Jindřichův Hradec.

Čtvrtfinále: Slavia Sokol Vysočany - DFT Vysočany 3:1, FK Panorama Ostrava - FK Rakovník 3:2 pk, FK Dukla Hodonín - Nástěnky Brno 0:1, Tequilky Stará ves - FC Démoni Č. Lípa 0:2.
Semifinálové zápasy: Slavia Sokol Vysočany - FK Panorama Ostrava 3:2, Nástěnky Brno - FC Démoni Č. Lípa 2:4
Zápas o 3. místo: FK Panorama Ostrava - Nástěnky Brno 1:2
Finále: Slavia Sokol Vysočany - FC Démoni Č. Lípa 3:2 pk

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud