14. září 2016 • 11:30

Přišel čas ukončit vládu Chrudimi. Chceme double, hlásí futsalové Benago

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáct titulů, z toho deset v řadě. Futsalisté Chrudimi si v posledních letech podmanili nejvyšší českou soutěž, nemají konkurenci. „Vypadá to, že vyhrávají snad století,“ povzdechl si Michal Belej, český reprezentant a hráč stříbrného Benaga na začátku Chance futsal ligy. „Přišel čas tuhle sérii ukončit. V téhle sezoně chceme vyhrát ligu i pohár my,“ tvrdí odvážně.



Plán sesadit krále je tu každý rok. Po koruně šampionů toužil Helas Brno, Teplice a naposledy třeba zručné Benago. V základní části soutěže se i povedlo složit Chrudim na lopatky, jenže pak přišlo finále a suverén byl opět nepřemožitelný. „Pro mě to začalo před osmi lety, když jsem začal futsal hrát,“ krabatí čelo Belej, naposledy nejlepší hráč ligového play off.

Jenže s Tangem si došel pro jednu finálovou účast a před pár měsíci s Benagem pro další. Jenže výsledek zněl vždy jasně 0:3 na zápasy a Chrudimští mohli radostně křepčit v tričku „Titul má svůj domov!“ Měnit mohli jen číslovku, která označovala, pokolikáté, že vlastně ERA Pack slaví. Teď se rozbíhá liga znovu a konkurence věří, že červená trika s bílou třináctkou nebudou na konci sezony v akci. „Dominance Chrudimi je úžasná, ale lize by prospělo, aby vyhrál někdo jiný. My v Benagu jsme šli postupnými krůčky a teď přišel čas vše dotáhnout. Chceme double,“ říká odvážně Belej.

Zručský tým dělá pro úspěch všechno možné, rozšířil kádr a naposledy se třeba čtyři hráči spolu s trenérem na začátku sezony vydali sbírat zkušenosti do evropského poháru, kde hrají za tým z Kosova. Dokonce vynechají i start ligy, aby zkusili i další fázi soutěže. Brahimi, Rodek, Marcelo a trenér Beni Simitči tak budou Benagu v úvodu chybět.

„Vyzkoušet si to v Evropě je dobrá věc, ale řeknu to úplně na rovinu. Děláme maximum, abychom vyhráli základní část. To znamená výhodu pro play off, kdy ve finále hrajete minimálně dvakrát doma. Chceme vyhrát celou ligu i pohár,“ opakuje Belej, který si za kosovský tým také zahrál. V další fázi už sám bude hrát za Benago.

Chrudim je i podle bookmakerů Chance, partnera nejvyšší soutěže favoritem (1,8:1), ale ne tak jasným (Benago 2,5:1). Šampion obměnil kádr, dá víc prostoru odchovancům, proto se čeká, jak to v jejím podání bude vypadat. „My se budeme soustředit sami na sebe. Ale dá se čekat, že to bude průlomová liga, posílilo hodně týmů. Všechno se ale ukáže až na hřišti, stát se může cokoliv,“ myslí si Belej a s úsměvem dodává, že i když sám nesází, doporučí známým, aby zkusili věřit zručskému týmu.

Otakar Mestek, šéf tuzemského futsalu, se nemohl startu nového ročníku ligy dočkat. „Čeká nás nejlepší sezona v historii, stoprocentně bude soutěž kvalitnější,“ tvrdí odvážně. Myslí si, že na řadě stadionů nenajdete volné místečko. „Návštěvnost bude mimořádná. Mnohde budou zápasy vyprodané,“ těší se nejvyšší muž futsalu.

Sám se domnívá, že hlavním aspirantům na titul – Chrudimi s Benagem – může šlapat na paty Litoměřicko. „Ale všechny týmy slibují, že to bude hon na Chrudim. Kluby posílily, přišli i špičkoví trenéři, stejně jako kvalitní hráči ze Slovenska i noví Brazilci, bude to parádní podívaná,“ usmívá se spokojeně. Počítat se musí ve špičce i se Slavií, která stejně jako její fotbaloví kolegové, těží ze spolupráce s čínským partnerem klubu CEFC.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud