15. září 2017 • 22:40

Sparta - Slavia 5:3. Futsalové derby pro domácí, zářili Marcelo a Amadeu

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové derby mezi Spartou a Slavií se bude hrát až v neděli, futsalisté hráli svůj velký zápas už dnes večer – a coby jednoznačný vítěz z něj vyšla domácí Sparta, která své sešívané rivaly porazila 5:3.



Zatímco ve šlágru sedmého kola HET ligy lze jen těžko hledat favorita, futsalové derby ho mělo. Coby papírově silnější celek šli do utkání domácí, kteří během letní pauzy do týmu přivedli několik posil, mezi kterými se vyjímá hlavně Brazilec Wilde, dvojnásobný mistr světa a bývalý hráč Barcelony.

Právě hvězdný univerzál o sobě dal hned v úvodu střetnutí vědět, jeho střela ze druhé minuty se však mezi tři tyče slávistické branky nevešla. Zhruba o minutu později byl v zakončení úspěšnější jeho spoluhráč Marcelo, jenž si parádně zasekl balon a efektní střelou obloučkem překonal Václava Kubíčka v brance Slavie.

Právě slávistický gólman pak byl jednoznačným hrdinou hostí, když v první půli zabránil minimálně třem tutovým šancím Sparty, která měla dle očekávání jednoznačnou herní převahu a dopředu ji hnalo skandování místních fanoušků, kterých si ovšem do ne zcela zaplněné areny nenašlo cestu tolik, jak by se na takové střetnutí slušelo.

I Slavia měla své příležitosti, gól se jí však vstřelit nepodařilo - stejně jako Wildemu, na kterém si v desáté minutě fantastickým zákrokem smlsl Kubíček. O chvíli později byl však už bezmocný proti proti přesné ráně Amadea, který už u prvního gólu přihrávkou vyzval ke skórování Marcela a připsal si tak pomyslný druhý kanadský bod.

Zhruba za dvě minuty se mezi střelce mohl konečně zapsat i Wilde, proti dvojnásobnému mistru světa však znovu výtečně zasáhl Kubíček, který držel akcie Slavie vysoko po celou první půli.

Po návratu z kabin však začala být Slavia podstatně nebezpečnější a ke snížení na 1:2 neměla daleko. Pokaždé jim v tom však zabránil buď připravený gólman Cristiano, tak jako v úvodu druhého dějství, nebo jeho dobře postavené tyče. V šestadvacáté minutě dostali sešívaní možnost nepřímého kopu, ze standardní situace však Směřička trefil pouze břevno sparťanské branky.

Futsalová Sparta startuje velký projekt. S brazilskou hvězdou i legendou Blažkem
Video se připravuje ...

Stejný hráč pak za malou chvíli střelou ze střední vzdálenosti rozezvonil tyč a efektivita Slavie v zakončení tak neměla daleko ke střelecké nemohoucnosti její velké sestry.

Dle známého fotbalového klišé nedáš - dostaneš pak ve třicáté minutě po akci z levé strany střelou ve skluzu dostal balon do slávistické sítě Brahimi a o vítězi bylo víceméně rozhodnuto. To po čase znovu probudilo domácí fanoušky.

Hosté se však dočkali alespoň čestného úspěchu, když se sedm minut před koncem po pěkné akci s míčem ocitl sám před Cristianem Antonín Hrdina a chladnokrevně poslal míč za jeho záda.

Podobnou lahůdkou pak byl i čtvrtý gól domácích, kdy se po krásné kombinaci a přihrávce od Wildeho podruhé v zápase prosadil Amadeu.

Sešívaní se poté rozhodli vše vsadit na jednu kartu a zkusit power-play, k míči se ovšem po chvilce dostal Marcelo a ranou do prázdné branky vyslyšel volání fanoušků po vstřelení "bůra".

V obrovské šanci se pak před koncem utkání znovu ocitl Wilde, španělskému šikulovi ovšem dnes nebylo přáno a z bezprostřední blízkosti trefil jen tyč. Na straně hostí pak pokračující power-play přece jen vedla ke vstřelení gólu, když se ranou ze střední vzdálenosti prosadil Ondřej Míča, jenž na hřišti nahradil gólmana Kubíčka.

Poslední vteřiny pak přinesly i třetí branku Slavie, do střelecké listiny se podruhé v duelu zapsal Antonín Hrdina a uzavřel tak skóre zápasu na konečných 5:3.

Že se jedná o utkání sportovních rivalů, byť je ve futsalu historie obou klubů krátká, pak bylo znát při jakémkoliv souboji na hřišti, kdy většina střetů, jež rozhodčí ocenil žlutou kartou, byla doprovázena také emotivními reakcemi z hlediště.

Futsalové derby v pražské Libni nabídlo atraktivní podívanou, osm branek a místy i bouřlivou atmosféru a bylo tak solidním prologem k nedělnímu utkání podzimu.

Sparta - Slavia 5:3 (2:0)
Branky: 3. Marcelo, 11. Amadeu, 30. Brahimi, 35. Amadeu, 36. Marcelo - 33. Hrdina, 40. Míča, 40. Hrdina

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud