9. října 2017 • 12:28

Až časem si uvědomíme, v jaké společnosti klubů jsme, tvrdí šéf Chrudimi

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident futsalového klubu FK ERA-PACK Chrudim František Tichý již s třináctinásobným mistrem české ligy dokázal mnohé. Ani po pětadvaceti letech na futsalovém trůnu ale neztrácí elán posouvat Chrudim kupředu. Nyní je před jeho klubem další velký úkol, v těžké konkurenci se poprat o tři postupová místa a dodržet tak tradici účasti v elitní fázi UEFA Futsal Cupu.



Od losu ve švýcarském Nyonu uplynuly již více než dva měsíce a přípravy týmu trenéra Felipe Condeho na důležitou fázi Main round jsou téměř u konce. Již v pondělí 9. října v ranních hodinách vyráží chrudimská letka do italské Padovy, kde se postupně utká s třemi evropskými velkokluby. Jako první poměří síly s domácím Luparense, následně vyzve španělskou Barcelonu a na závěr se porve s maďarským Györem.

Chrudim byla v červencovém losu poslána do těžké skupiny i přes skvělé umístění v žebříčku UEFA. UEFA Futsal Cup byl pro letošní sezónu rozšířen, přesto chrudimský celek obsadil skvělé sedmé místo! „Umístění takto vysoko jsem nečekal. Předpokládal jsem, že bychom se mohli po rozšíření soutěže, kdy čtyři elitní ligy mají v UEFA Futsal Cupu po dvou účastnících, pohybovat okolo desátého místa. Sedmá příčka mě těší, je to obrovský úspěch,“ komentoval skvělé umístění prezident klubu František Tichý.

„Až časem si úplně uvědomíme, mezi jakými evropskými kluby se nyní nacházíme,“ dodal nejvyšší muž chrudimského futsalu.

Přes léto bylo jeho úkolem sestavit tým, který bude v Itálii konkurovat velkoklubům. Přesto se ale František Tichý myšlenek na postup rozhodně nevzdává. „Los naší skupiny je velmi těžký, i přesto je ale skupina hratelná. Velkým favoritem je FC Barcelona. My bychom se měli utkat s Luparense a Györem o dvě zbývající postupová místa do čtvrtfinálové skupiny Ligy mistrů. Těšíme se na historicky první měření sil s italským soupeřem a na získání dalších cenných zkušeností,“ tvrdí prezident třináctinásobného mistra František Tichý.

Program skupiny D Main round UEFA Futsal Cupu 2017/2018:
středa 11.10.2017 18:00 FC Barcelona – Futsal ETO Győr 20:30 Luparense FC – FK ERA-PACK Chrudim čtvrtek 12.10.2017 18:00 FK ERA-PACK Chrudim - FC Barcelona 20:30 Luparense FC – Futsal ETO Győr sobota 14.10.2017 18:00 Futsal ETO Győr – FK ERA-PACK Chrudim 20:30 FC Barcelona – Luparense FC

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud