17. prosince 2017 • 16:47

Velká futsalová bitva o pohár! Sparta chce Chrudimi oplatit ligovou prohru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aréna Sparty na Podvinném mlýně nabídne v úterý večer jednu z největších futsalových bitev tohoto roku. Jeden zápas o jeden pohár. V pražské hale se odehraje finále Poháru FAČR a domácí Sparta vyzve obhájce trofeje FK ERA-PACK Chrudim. Duel startuje ve 20.15 hodin.



Pražané jsou ve finále vůbec poprvé v historii. Jejich trenér Beni Simitči už však finále poháru zažil, ale vždy neúspěšně. Naposledy loni, kdy jeho Benago Zruč nad Sázavou prohrálo v Edenu právě s Chrudimí.

ERA-PACK vyhrál český futsalový pohár desetkrát za posledních třináct let. Jeho hegemonii se podařilo narušit pouze Teplicím (2014), pražskému Eco-Investmentu (2007) a Nejzbachu Vysoké Mýto (2006).

Generálku na finále už oba celky sehrály v rámci 1. FUTSAL ligy. Chrudim zvítězila v listopadovém klání na Spartě až nečekaně hladce 7:2.

Futsalový šlágr mezi Spartou a Chrudimí se hrál velmi ostře, jak na fotce dokazuje Marcelův skluz proti Davidu Drozdovi
Futsalový šlágr mezi Spartou a Chrudimí se hrál velmi ostře, jak na fotce dokazuje Marcelův skluz proti Davidu Drozdovi

Oba trenéři se však shodují, že v úterý bude k vidění úplně jiný zápas. „Věřím, že jde o zasloužené finále pro oba týmy. Utkají se dva celky, kteří hrají nejlepší futsal. Hrajeme na hřišti Sparty, která je doma velmi silná. Očekávám úplně jiný zápas než předchozí ligový. Jsem si jistý, že půjde o vyrovnaný souboj,“ řekl chrudimský kouč Felipe Conde.

I sparťanský trenér Beni Simitči si je jistý, že jeho mančaft už tak nepovedený zápas nezopakuje: „Po prohře s Chrudimí v ligovém zápase jsme si všichni přáli, abychom postoupili do finále poháru a dostali možnost na reparát. Nejen já, ale celý náš tým věří, že odehrajeme lepší zápas, a ne tak nepovedený, jako byl ten ligový.“

Jedno je však jisté. Oba celky chtějí vyhrát. „Chrudim ukázala svou sílu a bude favoritem, ale my uděláme maximum, abychom pohár vyhráli,“ vzkázal Simitči a jeho protějšek Conde kontroval: „Naše odhodlání je velké. Hráči musí nechat na palubovce sto procent. Budeme bojovat.“

Pohárové finále bude rovněž derniérou v pražském klubu pro největší sparťanskou hvězdu Brazilce Wildeho. Dvojnásobný mistr světa a bývalý dlouholetý hráč Barcelony se s týmem dohodl na ukončení smlouvy a v novém roce se připojí k brazilskému týmu Corinthians. Do rodné vlasti se Wilde vrátí po dlouhých 15 letech, které strávil hraním v Evropě.

Souboj dvou nejlepších celků ve finále poháru uvidíme v úterý od 20:15 hodin. Pokud se do haly nedostanete, zápas vysílá živě ČT Sport.

VIDEO | Sestřih listopadového ligového zápasu Sparta - Chrudim

SESTŘIH: Sparta - Chrudim 2:7. Podívejte se na všechny góly futsalového šlágru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud