5. dubna 2013 • 16:06

Šťastný Jícha: Výhra je sladká, ale dostaneme za ni v Německu přes hubu!

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V brněnském pekle svoji reprezentační družinu úspěšně provedl další velkou bitvou, po Francii tam skolil i v evropské kvalifikaci Německo. Tahle výhra měla pro házenkáře Filipa Jíchu lahodnou příchuť, protože v Německu hraje. Po vítězství 24:22 ale před cestou na odvetu k soupeři zároveň ví: „Tam to bude něco jiného. Musíme se připravit, že dostaneme trochu přes hubu.“



Ve čtvrtek večer měl na jazyku jen velká slova. Sladký gól, sladká výhra, hrdost na vlastní tým. Aby ne, Německo, 5. tým mistrovství Evropy, se neporáží denně.

 

„Únava je velikánská, stálo mě to hodně sil. I když se utkání zdálo na začátku pasivní, tak nebylo. Ale když člověk prožije proti svým takové vítězství, tak to snad zítra tak bolet nebude,“ přemítal Jícha před sobotním přesunem do Halle, kde se v neděli hraje znovu.

 

To se kvalifikace přehoupne do své druhé poloviny. Češi zatím drží ve skupině druhou postupovou příčku.

Že se to povedlo Jíchu nadchlo. Navíc před vyprodanou halou v Brně, kam se vešlo více než tři tisíce fanoušků. „Diváci byli náš osmý člověk, atmosféra byla úžasná. Je zajímavé hrát v klubu, kde je všechno perfektně zorganizované a kolem vás je 15 tisíc diváků, ale tři tisíce Čechů chytnou jednoho za srdce. Fanouškům osobně děkuju,“ netajil se Jícha, který ostatně fanouškům poděkoval už po zápase. Na palubovce, na které se vydal ze všech sil, zůstal ještě dlouhou dobu, aby rozdával podpisy a fotil se.

 

Slova obdivu měl pro celý tým. Speciálně se zastavil u méně renomovaných borců Stržínka s Bečvářem, kteří výrazně rozhýbali českou hru ve druhém poločase a stáli za vybudováním šestibrankového náskoku. „Mám radost z toho, že se za nikoho alibisticky neschovávali. Nebáli se, že něco zkazí. Mohl jsem se na ně spolehnout a musím říct, že jsem na tenhle tým, který jsem vedl, ohromně pyšný,“ líčil nejlepší házenkář světa z roku 2010.

Jícha v souboji s německou obranou
Jícha v souboji s německou obranou

Odveta, to ale bude úplně jiné kafe. Jícha sice tuší, že Němci si najdou nějaké dobré zdůvodnění, proč v Brně padli, třeba takové, že sedm českých reprezentantů sami připravili ve svých bundesligových klubech, ale taky ví, že celé Německo se už nebude cítit tak jisté svojí pozicí jako před cestou na Moravu.

 

„Jsou sebestřední. Třeba budou hledat konsekvence, jak omezit hráče ze zahraničí. Pro mě jsou to ale malé názory,“ říká Jícha jasně. „Nemohou si dovolit tam s námi podruhé prohrát, protože už by na tom byli špatně. Bude to těžký zápas,“ odhaduje český lídr.

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud