14. června 2014 • 15:20

ZÁZRAK! Házenkáři smazali náskok Srbů a postoupili na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantazie! Čeští házenkáři předvedli v odvetě play off o postup na mistrovství světa proti Srbsku heroický výkon, smazali osmigólové manko z prvního zápasu a po triumfu 33:21 poprvé od roku 2007 postupují na světový šampionát.



Češi před skvělými brněnskými fanoušky oplatili Srbům vyřazení v baráži z let 2008 a 2010 a příští rok se představí na šampionátu v Kataru.

Českým házenkářům vyšel neskutečně vstup do zápasu. Rychlými akcemi a důrazným zakončením přehrávali soupeře a postupně zvyšovali svůj náskok. Srbové působili dojmem, že hodlají zpomalovací taktikou hájit osmigólový náskok z prvního duelu. Proti nažhavenému domácímu celku jim ale tato strategie vůbec nevyšla.

Český tým nastartoval úvodním gólem Motl, na kterého navázal dalšími dvěma trefami Jícha, hrající navzdory poraněnému kotníku. K přesnější koncovce přidávali čeští hráči i precizní hru v obraně a po deseti minutách už umazali polovinu ze srbského náskoku. Už po 24 minutách reprezentanti ztrátu zlikvidovali a o přestávce vedli rozdílem deseti branek 18:8.

Čeští fanoušci v Brně vytvořili skvělou atmosféru a pomohli házenkářům k postupu na MSFoto ČTK

Po změně stran Srbové zpřesnili svou hru a podařilo se jim zastavit další narůstání rozdílu ve skóre. V koncovce zářil neomylný Motl, který z pozice levého křídla často střílel branky z velice těžkých pozic. S deseti zásahy byl nejlepším střelcem utkání.

Srbové hráli pod psychickým tlakem, dopláceli na kombinační nepřesnosti, které domácí házenkáři pohotově trestali a udržovali si stále deseti až jedenáctibrankový náskok. Ten už taktickou hrou český celek udržel.

V poslední minutě po další hrubce protivníka Jurka proměnil sólový protiútok a svou devátou brankou zpečetil postup svěřenců trenérské dvojice Vladimír Haber, Jaroslav Hudeček, pro kterou to bylo nadmíru povedení loučení s reprezentací.

Čeští házenkáři slaví postup na světový šampionát po heroickém výkonu proti Srbsku
Čeští házenkáři slaví postup na světový šampionát po heroickém výkonu proti Srbsku

Národní tým po nich převezmou Daniel Kubeš, který se ještě podílel na dnešním heroickém vítězství na hřišti, a bývalý reprezentant Jan Filip.

ČR - Srbsko 33:21 (18:8)
Sestava a branky ČR:
Galia, Štochl - Hrstka, Bečvář, Jurka 9, Kubeš 1, Motl 9, Jícha 4, Sobol, Horák 2, Stehlík 2, Babák 3, Petrovský 1, Škvařil, Stržínek 2, Kasal.
Nejvíce branek Srbska: Nikčevič, Rnič oba 4. Rozhodčí: Dentz, Reibel (oba Fr.). Sedmimetrové hody: 4/2 - 1/0. Vyloučení: 3:3. Diváci: 2700. První zápas: 15:23, postoupila ČR.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud