15. ledna 2015 • 19:25

Velkolepé zahájení MS v Kataru: Házenkářům zpívala i Ewa Farna

Autor: ČTK, koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pompézního zahájení se dočkalo mistrovství světa házené v Kataru. Fanoušci mohli kromě postupného představení všech zúčastněných zemí vidět světelnou show i taneční či hudební vystoupení. A Česká republika měla zastoupení nejen mezi hráči, oficiální hymnu zpívala mimo jiné i Ewa Farna.



Farna se na ploše největší ze tří hal pro mistrovství, která zahájení hostila, představila v závěru programu. Stejně jako ostatní ženy zpívající hymnu šampionátu oblékla černé šaty s dlouhou sukní a orientálními motivy.

Mezi vystupujícími byl například i norský zpěvák běloruského původu Alexander Rybak, který v roce 2009 vyhrál soutěž Eurovision Song Contest. Jednotliví interpreti nejprve zpívali a tancovali na místě označeném vlajkou země, kterou reprezentují, pak se přesunuli na pódium.

Farna rovněž vystupuje v klipu s oficiální písní šampionátu. "Ewa je tu do zítra. Organizuje se její setkání s týmem, buď dopoledne, nebo kolem oběda," řekl novinářům manažer reprezentace Karel Nocar.

Zpěvačka Ewa Farna nechyběla na velkolepém zahájení MS házené v Kataru
Zpěvačka Ewa Farna nechyběla na velkolepém zahájení MS házené v Kataru

Hala pro více než 15 tisíc lidí sice na zahájení nebyla úplně zaplněná, organizátoři ale připravili velkolepou show. Vrcholem bylo, když se hrací plocha pomocí efektů postupně měnila v různá sportoviště - tenisový dvorec, atletický ovál, fotbalové hřiště či basketbalovou arénu.

Zahájení sledovalo v hledišti všech 24 reprezentací a Češi byli nadšeni. „Bylo to netypické pro házenou, zcela bombastické. Nepamatuji si, že by někdy na házené bylo tak velké zahájení. Bylo patrné, že na tom nešetřili, takže to byl zážitek,“ hodnotil brankář českého týmu Petr Štochl.

S tím souhlasili i další čeští hráči. „Skvělé. Předčilo to všechna očekávání a moc se mi to líbilo,“ řekl Ondřej Zdráhala. Vedle sedící Pavel Horák dodal: „Super. Dali si záležet. Je vidět, že nás chtěli ohromit v tom nejlepším světle a byla to obrovská reklama pro Katar.“

V moderní hale pro více než 15 000 diváků se prostě nikdo nenudil.

VIDEO | Oficiální hymna MS házené v Kataru, ve které účinkuje i Ewa Farna

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud