Michal Koštuřík
24. ledna 2015 • 21:51

Bylo to smutné, přiznal po výhře a vyřazení kapitán házenkářů Jícha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KATARU | Výkon dobrý, výsledek rovněž. Jenže triumf nad Alžírskem (36:20) přijali házenkáři s rozpaky. Postup jim nezajistil, což hráči věděli už po výhře Islandu nad Egyptem. „Bylo to takové smutné,“ prohlásil kapitán Filip Jícha.



Čechy teď čeká pouze účast v Prezidentském poháru, budou hrát o 17.-20. místo. V pondělí s Ruskem a v úterý proti jednomu z dvojice Bělorusko-Černá Hora.

„Cítili jsme povinnost odehrát utkání bojovně a tak, abychom se nemuseli strachovat o výsledek. Udrželi jsme si tvář a snad i napravili nepodařené utkání s Egyptem,“ hodnotil poslední vystoupení ve skupině Filip Jícha, kapitán reprezentace. „Předvedli jsme povedený výkon a zaslouženě vyhráli.“

V českém táboře sice vládly rozpaky a smutek, ale po bitvě s Alžírskem byl trenér Jan Filip spokojený. „A to jak s výsledkem, tak i s výkonem. Obzvlášť velkou radost mám z toho, že na nás nezanechalo stopy předčasné vyřazení po zápase Island-Egypt,“ přiznal kouč. „Předvedli jsme velmi dobrý výkon a díky náskoku jsme do hry pustili až na zraněného Jiřího Motla všechny hráče, což je dobré pro další část turnaje.“

Češi do turnaje vstoupili třemi porážkami, a i když se tým zvedal, na postup už nedosáhl. „Poslední dva zápasy proti Islandu i dnes proti Alžírsku se nám podařily a zaslouženě jsme je vyhráli. Bohužel zlepšené výkony přišly příliš pozdě. Nyní se pokusíme vyhrát i obě utkání v Prezidentském poháru,“ uvědomuje si Ondřej Zdráhala, spojka české reprezentace:

Pozitiva hledal po posledním duelu ve skupině i další trenér Daniel Kubeš. „Převažuje dobrý pocit ze zápasu. Víc jsme nemohli ovlivnit. Od začátku jsme říkali hráčům i vám novinářům, že se musíme soustředit na sebe a zlepšovat se. Teď jdeme po správné cestě. Vyhlásil jsem slib za sebe, za Honzu (Filipa) i za hráče, že porazíme Alžírsko a jsem rád, že jsme ho splnili,“ tvrdí kouč.

Fanoušci českým házenkářům po výhře nad Alžírskem na MS v Kataru aplaudovali, postup ze skupiny však Češi slavit nemohli.
Fanoušci českým házenkářům po výhře nad Alžírskem na MS v Kataru aplaudovali, postup ze skupiny však Češi slavit nemohli.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud