13. června 2015 • 21:06

Házenkářky ztrátu z Nizozemska nesmazaly a na MS si nezahrají

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

České házenkářky si na prosincovém světovém šampionátu nezahrají. Svěřenkyně Jana Bašného sice v odvetě play off kvalifikace porazily v Mostu Nizozemsko 25:23, ale ztrátu po porážce 23:33 v prvním duelu nesmazaly.



Češky budou chybět na druhé velké akci po sobě, když vloni smolně o jediný gól nepostoupily na evropský šampionát. Předtím si zahrály na mistrovství Evropy v roce 2012 a světovém šampionátu 2013.

České hráčky po vysoké prohře v prvním duelu neměly co ztratit a vstoupily do odvety s elánem. Rychle vedly 3:0 a náskok si udržovaly po celý první poločas stejně jako v Arnhemu, kde jim poté nevyšlo druhé dějství.

Domácí házenkářky především velmi dobře bránily, mohly se spolehnout i na zákroky gólmanky Raníkové a ve 22. minutě odskočily po sedmičce Luzumové na 9:5.

Vzápětí mohl český celek smazat polovinu ztráty z prvního duelu, jenže útok neproměnil a Nizozemky do pauzy snížily. Podobně jako v úvodním zápase se prosadily v posledních sekundách úvodního dějství a do kabin tak šly Češky jen s jednogólovým vedením.

Na rozdíl od duelu v Arnhemu ale Bašného tým v druhé půli tentokrát neodpadl. Domácí celek pokračoval ve výborné obraně a po šňůře tří branek se ve 46. minutě dostal do dosud nejvyššího vedení v zápase 20:15, když únik úspěšně zakončila Knedlíková.

Češky ale stále potřebovaly smazat ztrátu ještě o dalších pět branek, což bylo proti sedmému celku z uplynulého evropského šampionátu nad jejich síly. Nizozemky totiž sérií pěti tref bleskově srovnaly a definitivně utnuly poslední zbytek českých nadějí na postup.

V závěru domácí tým vybojoval aspoň cennou výhru, kterou pečetila ze sedmičky Keclíková. Po zápase se s reprezentační kariérou rozloučila Helena Štěrbová.

ČR - Nizozemsko 25:23 (11:10)

Sestava ČR: Raníková, Müllnerová, Satrapová - Knedlíková, Keclíková, Salčáková, Růčková, Hrbková, Martinková, Luzumová, Štěrbová, Malá, Hradilová, Selucká, Jeřábková, Adámková, Matoušková.
Rozhodčí: Lah, Sok (oba Slovin.).



Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud