22. července 2015 • 10:46

Jíchu chce Barcelona! Zamíří do kádru vítěze Ligy mistrů?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán házenkářské reprezentace Filip Jícha možná změní na závěr kariéry působiště. O třiatřicetiletou spojku Kielu má enormní zájem úřadující vítěz Ligy mistrů Barcelona, která českému hráči nabídla čtyřletou smlouvu. Informaci potvrdili zástupci německého klubu, kteří by ale o nejlepšího házenkáře světa z roku 2010 neradi přišli.



"Ano, je o něho zájem z Barcelony. Filip nám to potvrdil," řekl manažer Kielu Thorsten Storm rozhlasové stanici NDR 1 Welle Nord. Jícha v klubu působí od roku 2007 a má platnou smlouvu na ještě jednu sezonu s roční opcí. "My chceme kontrakt s Filipem do roku 2017 dodržet," dodal Storm. Přijít o Jíchu nechce ani trenér Alfred Gíslason.

Jícha v červnu na tiskové konferenci v Praze prohlásil, že bude hrát házenou na vrcholové úrovni ještě zhruba čtyři roky, a doufal, že kariéru ukončí v Kielu. S týmem v uplynulých osmi letech sedmkrát získal mistrovský titul, pětkrát triumfoval v Německém poháru a dvakrát získal trofej v Lize mistrů.

V katalánském velkoklubu si od jeho případného příchodu slibují, že v týmu nahradí házenkářskou legendu Nikolu Krabatice. Francouzský reprezentant za rekordní odstupné dva miliony eur (54 milionů korun) přestoupil do Paris St. Germain.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud