5. října 2016 • 14:21

Dukla vyzve v Poháru EHF chorvatského soka. Postaví se jí i olympijský vítěz

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalitní soupeř v čele s legendárním házenkářem Vedranem Zrnićem čeká na házenkáře Dukly Praha. V neděli 9. října se český tým utká s chorvatským vicemistrem RK Nexe v rámci 2. kola Poháru EHF. Úvodní zápas začne ve 20:00 v hale pražské Slavie. „Fanoušci uvidí v akci Zrniće, což je olympijský vítěz a mistr světa. Navíc chorvatská házená patří k tomu nejlepšímu. Chceme se porvat o postup,“ vyhlásil Daniel Čurda, sportovní ředitel Dukly Praha.



V minulé sezoně se pražský házenkářský tým dostal do semifinále Vyzývacího poháru, což byl pro domácí mužskou klubovou házenou historický úspěch. V něm nakonec Dukla Praha nestačila na silný portugalský celek ABC/UMinho z Bragy, pozdějšího vítěze celého poháru.

Nyní čeká na několikanásobné domácí šampiony další výzva – chorvatské RK Nexe v prestižnějším evropském Poháru EHF. „Chorvaté jsou urostlí chasníci, silově na tom budou lépe než my. My musíme vycházet z dobré obrany a přesně zakončovat rychlé protiútoky,“ popsal útočník Milan Kotrč, který by jízdu evropským pohárem rád zopakoval.

„Moc nás to motivuje. Proti RK Nexe ale rozhodně nejsme za favority. O to více můžeme překvapit.“

V prvním kole Poháru EHF přešla Dukla Praha přes kosovský celek Besa Famiglia. Nyní však budou čelit hvězdnému Vedranu Zrnićovi, který s chorvatským týmem vybojoval v roce 2004 v Athénách olympijskou medaili a o rok předtím se stal mistrem světa.

„Je to hráč, který se rozhodně nemýlí, ať při střelbě, nebo když chodí na sedmičky. RK Nexe spoléhá hlavně na něj,“ dodal brankář Tomáš Petržala, který bude slavné pravé křídlo studovat na videu. „Vždycky tomu dávám dvě až tři hodinky. Snažím se najít zápasy, ve kterých soupeři RK Nexe praktikují podobný obranný systém jako my. Lépe se pak připravím na možné koncovky útočníků. Ale Zrnić je natolik zkušený hráč, že nevím, jestli to bude platné.“

Chorvatský útočník Vedran Zrnić je trojnásobným finalistou Ligy mistrů, pětkrát vyhrál chorvatskou ligu. Podle gólmana Petržaly je nutností pro postup do třetího kola Poháru EHF předvést nejlepší výkon sezony a vyvarovat se hlavně technických chyb. „Ty nás srážely zejména ve Vyzývacím poháru, nesmí se to opakovat. Hodně nám pomůže také plná hala,“ dodal brankář Petržala.  

Úvodní zápas se hraje v neděli 9. října od 20:00 na pražské Slavii. Vstupné je 100 korun. Odveta je v plánu 15. října v Chorvatsku.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud