25. listopadu 2016 • 23:17

Veterán Štochl je králem místo Jíchy, házenkářkou roku je Knedlíková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším českým házenkářem letošního roku se stal poprvé brankář Petr Štochl, který sesadil z pomyslného trůnu po dlouhých letech Filipa Jíchu. Mezi ženami rovněž premiérově triumfovala Jana Knedlíková. Výsledky dnes byly slavnostně vyhlášeny na galavečeru v Chebu.



Veterán Štochl se ve 40 letech dočkal premiérového triumfu v tradiční anketě, v níž hlasovali sportovní odborníci a novináři. Poprvé od roku 2006 nevyhrál čtyřiatřicetiletý bývalý nejlepší házenkář Jícha z Barcelony, který letos laboroval se zraněním.

Štochl jako kapitán dokázal s německým klubem Füchse Berlín obhájit prvenství na mistrovství světa klubů v katarském Dauhá. V reprezentaci nastoupil k šesti duelům a výrazně přispěl k postupu českého týmu do play off o světový šampionát proti Makedonii, v němž chyběl kvůli problémům s kolenem.

V anketě Štochl získal stejně bodů jako druhý Ondřej Zdráhala ze švýcarského St. Gallenu a o jeho triumfu rozhodl větší počet prvních míst. Třetí místo obsadil prešovský Jakub Hrstka.

Křídelnice Knedlíková byla tradiční oporou reprezentace, která s přehledem postoupila na nadcházející mistrovství Evropy ve Švédsku. Sedmadvacetileté hráčce se dařilo i na klubové úrovni: s Györem postoupila do finále Ligy mistryň, kde maďarský klub podlehl smolně až na sedmimetrové hody.

Knedlíková zvítězila v anketě jednoznačně před reprezentačními kolegyněmi z německých klubů Michaelou Hrbkovou z Göppingenu a Ivetou Luzumovou z Thüringeru.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud