13. května 2017 • 19:31

Dukla blíže titulu. V prvním finálovém zápase vyhráli Pražané v Plzni

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkáři Dukly Praha vyhráli v play off extraligy první finálový zápas. V hale obhájců titulu v Plzni zvítězili 24:22 a připravili Západočechy o domácí neporazitelnost v sezoně. Druhý duel v sérii na tři vítězství se znovu v Plzni hraje v neděli od 17:00.



Do série o bronzové medaile vstoupili lépe hráči Zubří, kteří díky vydařené druhé půli deklasovali Lovosice 34:20. Jedenácti góly se zaskvěl Petr Šlachta.

Plzeňští, kteří usilují o čtvrtý titul za sebou, si v první půli dvakrát vytvořili tříbrankový náskok, ale Dukla ho pokaždé rychle smazala. Domácí se ani po změně stran nedokázali soupeři gólově vzdálit, naopak Dukla využila jejich sedmiminutové střelecké odmlky, otočila na 21:19 a vedení už nepustila.

"Jdeme si za vítězstvím, dlouhodobě pracujeme na tom zvládat těžké duely a dnes se nám to podařilo. Rozhodla naše obrana a důležité bylo, že jsme ve výhru věřili," řekl na webu házenkářského svazu trenér Dukly Jan Josef. Pražané čekají na extraligové zlato od roku 2011, dosud nastřádali 28 federálních a tři české mistrovské tituly.

Hosté pozorně hlídali Michala Tonara, plzeňská střední spojka dala pouze dva góly. Klíčovým mužem vítězů byl brankář Tomáš Petržala, kterého domácí hráči v druhé půli překonali jen osmkrát.

"Dnes rozhodly naše neproměněné přesilové hry, při kterých jsme si nevytvořili dobré šance. Zítra se začíná od stavu 0:0 a chceme zvítězit, série teprve začala," poznamenal plzeňský kouč Martin Šetlík.

Finále play off extraligy házenkářů - 1. zápas:

Plzeň - Dukla Praha 22:24 (14:14)
Nejvíce branek: Poloz 6/3, Ivancev 4, M. Škvařil 3 - Mubenzem 5, Sviták 4/1, Reichl 4. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 5/3 - 5/2. Vyloučení: 5:5. Diváci: 1370.

O 3. místo - 1. zápas:

Zubří - Lovosice 34:20 (12:9).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud