21. června 2017 • 18:00

Házenkářská show na Štvanici: Šmicer, Berger i Kohák... Jaké další hvězdy se ukázaly?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdy české i světové házené dnes rozdávaly radost v exhibičních utkáních v Praze na Štvanici. V rámci akce Hvězdy pro legendy se na speciálně upraveném tenisovém centrkurtu představili muži i ženy a společnému mužskému česko-slovenskému výběru se dokonce tým světa podařilo porazit. O výsledek však nešlo.



"Byla to skvělá akce a jsem rád, že jsme mohli všechny hráče přivítat v našem krásném městě a zemi. Jsem šťastný, že tady bylo tolik velkých hráčů a trenérů, kteří pro mě hodně znamenají, a doufám, že na tuhle akci budou rádi vzpomínat," řekl bývalý nejlepší házenkář světa Filip Jícha, který se v průběhu závěrečného zápasu představil v dresech obou týmů.

Skvělé kombinace či v případě brankářů zákroky předváděli Francouzi Daniel Narcisse, Thierry Omeyer, Jackson Richardson, Bertrand Gille, Němci Daniel Stephan a Henning Fritz, Polák Slawomir Szmal a Maďar László Nagy. Na česko-slovenské straně se vedle Jíchy představili Karel Nocar, Jan Filip nebo Martin Šetlík.

Ivan Hašek jde do akce
Ivan Hašek jde do akce

"Bylo to neskutečné a jsem hrozně rád, že jsem z kolektivního sportu, protože to byla kolektivní práce. Zapojilo se do toho spoustu lidí a všem děkuji za podporu," řekl Nocar, jenž se na exhibici i celém několikadenním programu podílel i organizačně.

"Když vám pak světové hvězdy řeknou, že se tady cítí dobře a z něčeho podobného je potřeba udělat tradici, tak to je něco jako reklama na Mastercard. Za peníze si to prostě nekoupíte," pousmál se současný manažer reprezentace, který již aktivní kariéru ukončil. Stejně jako řada hráčů na straně domácích.

Ocenění největších úspěchů české házené

Zápasy žen i mužů zahájily slavnostní ceremoniály, na kterých byli oceněni pamětníci největších úspěchů české a československé házenkářské historie. Ženy si tak připomněly zisk titulu mistryň světa z roku 1957, muži zlato na MS o deset let později. Před 60 lety ovládla Dukla Praha poprvé Pohár mistrů evropských zemí a před 45 lety slavili muži stříbro na olympiádě v Mnichově.

Roztančená exhibice žen nabídla finesy a spoustu srandiček. Německá brankářka Clara Wolteringová si vyměnila místo s rozhodčím, hráčky rozjely mexickou vlnu a tančilo se. Mezi muži se netradičně proměnou sedmičkou a následným saltem uvedl Ondřej Zdráhala, jenž měl poraněnou ruku, a tak gólmana překonal fotbalově.

Hvězdy pro legendy! Jícha a spol. sezvali na Štvanici esa světové házené
Video se připravuje ...

Jeho zakončení ponouklo Richardsona, jenž předal svůj dres jednomu z chlapců fandících na tribuně a ten Jíchou "vybojovanou" sedmičku také proměnil. A když se o sedmičku hlásil další z malých chlapců, došlo i na něj. Martin Galia udělal v brance stojku a nečekaně jeho pokus hlavou vyrazil; při okamžitém opakování ale už neuspěl.

V prosluněném odpoledni došlo i na souboj osobností, který vyhrál modrý tým v sestavě mimo jiné s fedcupovým tenisovým kapitánem Petrem Pálou, vicemistrem Evropy fotbalistou Patrikem Bergerem, bývalým hráčem a trenérem Ivanem Haškem a bavičem Jakubem Kohákem. "Šampioni, jsme šampioni," radoval se hlasitě Kohák po výhře 19:14 na červeným uskupením.

Pořadatelé exhibice mysleli i na charitu a nadaci pro transplantaci kostní dřeně předali šek na 200.000 korun.

Jícha v roli redaktora. Házenkář vyzpovídal světové hvězdy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud