15. prosince 2017 • 22:28

Norské házenkářky se znovu probily do finále MS, o zlato se utkají s Francií

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norské házenkářky jsou podruhé za sebou ve finále mistrovství světa. V semifinále v Hamburku porazily nizozemské obhájkyně stříbrných medailí 32:23 a v neděli se utkají o titul s Francií, která zvítězila nad Švédskem 24:22.



Týmy Norska a Nizozemska spolu hrály o zlato na MS 2015 i na loňském ME, pokaždé uspěly Seveřanky. Letos se střetly v semifinále a o vítězi bylo prakticky jasno po čtvrthodině, neboť Norky vedly 10:2. Jejich náskok pak už neklesl pod šest branek.

Na oba soupeře na turnaji narazily i české reprezentantky. Norsku v základní skupině podlehly vysoko 16:34, Nizozemsko je po výhře 30:26 vyřadilo ve čtvrtfinále.

Další přemožitelky českého výběru Švédky postoupily do semifinále MS poprvé a ani proti Francii neměly daleko k úspěchu. Gulldénová je ještě v 56. minutě poslala v přesilovce do vedení 22:21, ale poslední tři góly zápasu pak vstřelily Francouzky.

Norské házenkářky budou usilovat o čtvrtý titul, Francie na MS hrála o zlato čtyřikrát, ale uspěla jen jednou. Druhé místo Francouzky obsadily i na loňských olympijských hrách v Riu.

Mistrovství světa házenkářek - semifinále v Hamburku:

Norsko - Nizozemsko 32:23 (17:10)
Nejvíce branek: Mörková 8/1, Oftedalová 6/1, Kristiansenová 5 - Van der Heijdenová 5, Brochová 4, Abbinghová 4/3.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud