5. března 2009 • 21:37

Házenkářky remizovaly v Chebu se Slovenskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Remízou 24:24 se Slovenskem vstoupily české házenkářky do 36. ročníku turnaje házenkářek "O štít města Chebu". Ve druhém zápase zdolala Ukrajina reprezentaci Polska 34:30.



Před zápasem převzala Lenka Kysučanová cenu pro nejlepší českou házenkářku loňského roku. V prvním poločase hrály oba týmy s minimem technických chyb a dobře chytaly obě brankařky: Raníková a Tóthová.

Úvod vyšel lépe českému celku, který se dostal díky brankám z prostoru spojek do vedení 6:3. Slovenky ale třemi góly vyrovnaly a od té doby se obě družstva střídala ve vedení. Trenér Jiří Tkadlec postupně vystřídal všechny spojky, na hřiště přišly Zachová, Poznarová a Budayová.

Na křídle vystřídala Salčákovou Tomečková. Závěr poločasu lépe vyšel Slovenkám, které góly z rychlých protiútoků získaly vedení 13:11. Vyrovnaný stav vydržel do 46. minuty, pak Slovenky sérii čtyř branek šly do trháku 23:19. Domácí hráčky dokázaly odpovědět a především díky Tomečkové snížily.

V závěru Růčková dvakrát neproměnila vyloženou šanci a promarnila šanci rozhodnout. Podle trenéra Kadlece byla remíza spravedlivá.

"V první půli se nám nedařila střelba ze spojek, tak měly hráčky za cíl ve druhém poločase dostávat se až do prostoru brankoviště a získávat z toho branky nebo vyloučení. Bohužel jsme neproměnili několik vyložených šancí," řekl Tkadlec. V pátek večer se jeho tým utká s Ukrajinou.

Mezinárodní turnaj házenkářek O štít města Chebu:

Česko - Slovensko 24:24 (11:13)
Sestava a branky ČR: Raníková, Selicharová, Doláková - Zámorská 5, Knedlíková 1, Kysučanová 6/3, Zachová, Poznarová 2, Salčáková, Růčková 1, Kutlvašrová, Stellnerová, Luzumová, Tomečková 5, Selucká 4, Budayová. Rozhodčí: Kohout, Novák (ČR). Sedmimetrové hody: 3/3 - 5/3. Vyloučení: 2:3. Diváci: 300.

Ukrajina - Polsko 34:30 (20:14)
Nejvíce branek: Vaščuková 7/1, Manacharová 5, Šejenková 4 - Malczewská 4, Wagaová 4/2, Wolská 3. Rozhodčí: Macho, Hájek (ČR). Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/2. Vyloučení: 4:2.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud