24. dubna 2009 • 17:02

Svaz potvrdil Galiův dopingový nález

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý házenkářský svaz dnes oficiálně oznámil, že český reprezentační brankář Martin Galia z týmu TBV Lemgo měl pozitivní dopingový test. Třicetiletý ostravský rodák zatím nebyl suspendován, nicméně v případě potvrzení dopingového nálezu po analýze B vzorku mu hrozí dvouletý trest.



O možném Galiově dopingu informoval už v týdnu list Hamburger Morgenpost. Dnes klub českého brankáře potvrdil, že 28. března byly v jeho těle při testu objeveny stopy zakázané látky octopamin.

Podle oficiálního webu Lemga se octopamin nachází v běžně dostupných lécích a také ve výživových doplňcích. Klub i Galia hodlají maximálně spolupracovat s antidopingovou komisí a poskytnout jí všechny údaje, které by mohly vést k vysvětlení případu.

Nyní se vyšetřování zaměří na to, které léky, jež obsahují zakázanou látku, Galia před dopingovou kontrolou bral. Sám český gólman v rozhovoru pro dnešní deník Sport uvedl, že byl v inkriminovaném období nemocný a na chřipku si vzal léky, jejichž užití nekonzultoval s klubovým doktorem.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud