5. května 2009 • 17:46

Galia: Cítím se jako zločinec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářský brankář Martin Galia, který čelí obvinění z dopingu, dnes v oficiálním vyjádření pro Německý házenkářský svaz (DHB) zopakoval, že si není vědom, že by užil zakázanou látku.



Gólman bundesligového TBV Lemgo měl v březnu pozitivní test na octopamin a hrozí mu až dvouletý trest. Svazu nyní současně se svým stanoviskem předložil seznam léků i potravinových doplňků, které v inkriminovaném období užil, aby bylo možné zjistit, zda některý z nich látku obsahuje.

Galia prostřednictvím svého právníka vydal prohlášení, že zakázaná látka se do jeho těla musela dostat nedopatřením. "Nejsem si vědom, že bych si nějakou nedovolenou látku vzal," řekl ČTK Galia.

Podle něj se nyní vyšetřování zaměřuje na zjištění, jak se octopamin do jeho těla dostal."Cítím se jako zločinec. Působím v Lemgu půl roku, a to mě koupili ještě zraněného.

Klub se k celé věci ale postavil dobře. Nic mi nevyčítá a jak může, tak mi pomáhá. Hlavně mi poskytl právníka a nyní čekáme na závěr vyšetřující komise, který by měl být znám koncem května," uvedl Galia.

Případný trest může znamenat i zastavení činnosti na dva roky, to by podle Galiových slov pro něj znamenalo konec. "Ta látka je ale ve druhé skupině a tresty za její užití jsou na individuálním posouzení. Právník, který mě zastupuje, říká, že za takový prohřešek se dává maximálně půl roku. Jde však o to, jak se podaří prokázat, jak se látka do těla dostala," dodal Galia.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud