14. března 2010 • 13:41

Dukla začala play off vítězstvím nad Plzní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující šestinásobní čeští šampioni házenkáři Karviné vstoupili do play off vítězstvím nad Plzní 30:26. Další čtvrtfinálovou sérii dnes rozehrály lépe Hranice, které zdolaly Lovosice 29:25. Rozhodnout se může už ve středu.



Karviná postrádala Heinze, Požárka a Hantáka, ani Plzeň nebyla kompletní, neboť jí chyběli Bokr, Strýc, Škvařil a Liška. První poločas byl velmi nepřesný a prim hrály obrany.

V 19. minutě byl stav 5:5. Po změně stran domácí přidali v útočné fázi a zejména se rozstřílel Šulc, který v této části dal všech šest svých branek. Dařilo se také Petrovskému a na křídle Faithovi. Plzeň se opírala o výkon Bečváře, na kterého domácí hráli osobní obranu.

Hosté dokázali několikrát snížit na rozdíl jediné branky, ale dvě minuty před koncem vedl Baník již 30:23 a bylo rozhodnuto.Loni čtvrté Lovosice se v Hranicích v úvodu trápily v koncovce, přesto držely se soupeřem krok.

Domácí tým si dokázal vypracovat třígólový náskok, o který však do poločasu přišel. Hostům vůbec nevyšel vstup do druhé půle a úvodních dvanáct minut prohráli 2:8. Velký podíl na tom měl domácí gólman Kučerka, který chytil čtyři sedmimetrové hody a deptal hráče Lovosic. V závěru hosté sérií čtyř branek už jen zmírnili porážku.

Vstoupit do diskuse
1
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud