30. března 2015 • 18:59

MMA v Příbrami vytvořilo divácký rekord, šampionem se stal Kříž

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drsné souboje odvážných borců přilákaly v Příbrami rekordní návštěvu. GCF CHALLENGE: Back in the Fight 4 brami fanoušky bojových sportů rozhodně nezklamal. Hned v úvodu se podařilo urvat na stranu domácích příbramáků vítězství mladému talentovanému Janu Jankovi, který v česko-slovenském souboji Jakuba Reifa. 



Dalším příbramským bojovníkem, jenž dokázal potěšit fanoušky, byl z domácího klubu KBC Příbram MMA David Ziopulos, který z klece vyhnal již v prvním kole Michala Merkulova. Zajímavým zápas s ještě zajímavější příběhem nabídl vyprodané sportovní hale nejstarší zápasník organizace GCF a spoluorganizátor tohoto galavečera Ladislav Erdélyi starší. Bez dvou let padesátiletý zápasník předvedl v zápase se svým soupeřem neuvěřitelnou přestřelku, která se rovnala pouliční bitce.

V té se nakonec radoval o generaci mladší Daniel Šimek. „Porazil mne výborný zápasník a já musím říct respekt. Je dobrej a vyhrál zaslouženě,“ řekl do mikrofonu uprostřed oktagonu Erdélyi a ukázal tak pravou férovou MMA.

Zápasem večera se jednoznačně a pro někoho možná překvapivě stal souboj dívek. V něm se střetla domácí Lucie Pudilová s litevskou Julii Stoliarenko. V oboustranně tvrdém zápase se postupně začala ukazovat převaha výborně připravené Pudilové, která vyvrcholila v závěru druhého kola drtivými a přesnými údery po kterých Stoliarenko již nedokázala v boji pokračovat.

„Toto vítězství pro mne moc znamená a je to pro mě velká motivace do budoucna,“ okomentovala úžasný zápas vycházející hvězda ženského MMA Lucie Pudilová.

V hlavním zápase opět dominoval Jiří Procházka, který porazil zkušeného Rokase Stambrauskase.
V hlavním zápase opět dominoval Jiří Procházka, který porazil zkušeného Rokase Stambrauskase.

V rámci tohoto galavečera zažila středočeská Příbram také poprvé titulový zápas. O pás GCF si to rozdali Tomáš Penz a Rudolf Kříž. Přes počáteční převahu Penze se však stal šampionem ještě v prvním kole zkušený Kříž, jenž za poslední dva roky prohrál jediný zápas. „S titulu mám obrovskou radost a chtěl bych poděkovat hlavně mé rodině, že se mnou vydržela ty nervy posledních dní," prohlásil.

Hlavním zápasem byl v Příbrami souboj neporaženého šampiona GCF Jiřího Procházky a zkušeného litevského bojovníka Rokase Stambrauskase. I tento souboj skončil v prvním kole, když litevec nemohl pokračovat po spoustě tvrdých úderech od Procházky. "Jsem rád, že jsem zvítězil a mohl jsem v Příbrami zápasit. Byl to moc hezký galavečer,“ pochválil šampion.

Back in the Fight 4 byl skutečně povedenou akcí a hovoří o tom i fakt, že překonal rekord v návštěvnosti haly. „Cestu do haly si našlo na 1300 diváků. Jejich zájem nás moc těší a věříme, že odcházeli spokojeni,“ uvedl netradiční promotér Petr Větrovský.

Do Příbrami přijela na tuto akci i velmi vzácná návštěva z oblasti bojových sportů a to první Čech, který se probojoval do slavné UFC Karlos „Terminátor“ Vémola. „Přijal jsem pozvání od organizátorů Petra Větrovského a Ladislava Erdélyiho. Přiletěl jsem kvůli tomu z Anglie a rozhodně toho nelituji. Byla to úžasná show,“ pochválil večer Vémola.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud