15. května 2015 • 13:10

Terminátor Vémola je zpět! V Pardubicích si dá rozcvičku

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvýraznější tvář českého MMA se vrací na domácí půdu. Karlos Vémola se po roční pauze, kterou zavinilo zranění kolena, ukáže fanouškům v Pardubicích. Na galavečeru Fusion „ONE“ v AFI Palace (začátek v 19 hodin) ve váze do 93 kg prověří jeho styl ničitele zkušený David Marcina.



Karlos Vémola (15 výher, 4 prohry) je prvním Čechem, který se probojoval do elitní organizace UFC. Po šesti zápasech a čtyřech porážkách v ní nedostal novou smlouvu. Nyní dělá vše pro to, aby se vrátil do nejvyšší ligy, kam se mezitím probojovala těžká váha Viktor Pešta.

Vémola vyhrál už šest zápasů v řadě a v Pardubicích má v plánu sbírku rozšířit. David Marcina (13 výher, 14 proher) je sice zkušený zápasník MMA, ale ve váze do 93 kg by neměl znamenat těžší překážku.

Už proto, že obvykle bojuje v kategorii do 84 kg, a i když byl v plné přípravě, dověděl se o duelu na poslední chvíli. Nahradil totiž původního soka pro českou mašinu – Chorvata Ivana Brkljacu, jenž leží s těžkým plicním onemocněním a silnými antibiotiky v nemocnici.

Fanoušci se tak mohou po delší odmlce těšit na muže se stylem Terminátora, jehož na rok zbrzdilo zranění kolena. „Nemohl jsem s tím tolik zápasit, takže jsem se zaměřil na boj v postoji a hodně se v něj zlepšil. Můžu vám říct, že se vracím lepší než dřív,“ říká česká jednička české střední váhy organizací GCF a MMAA.

Vémola se před dvěma týdny zahřál duelem v Anglii, kde za pár desítek vteřin uškrtil do bezvědomí Karla Kinslowa. Stal se tak šampionem tamní organizace UCMMA, kde nyní vládne kategoriím do 84 i 93 kg.

Marcina má být další rozcvičkou před těžšími soupeři. Kromě možného návratu do UFC se mluví i o tom, že by se Vémola mohl utkat už do konce roku s dalším Čechem Petrem Ondrušem. Ten se letos vrátil do MMA po dlouhé pauze ve velké formě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud